Čiščenje parketa


Čiščenje parketa Če imate v stanovanju položen parket, je potrebno nadzorovati vlago, posebej pozorni pa morate biti tudi pri čiščenju ...

Les je občutljiv na nihanje vlage, zato je potrebno v prostorih, kjer je položen parket, zagotoviti stalno relativno vlažnost zraka 45 do 65 odstotkov. Pri visoki stopnji vlage v prostorih lahko postane parket valovit ter lahko se pojavijo manjše reže med parketnimi deščicami v ogrevalni sezoni. Koliko in kako hitro reagira parket na nihanje vlažnosti, je odvisno od stabilnosti lesa. Bolj stabilen je les, počasneje reagira na spremembe relativne vlažnosti in obratno.

Za čiščenje uporabite sesalec z mehko krtačo ali omelo, da ne poškodujete laka. Priporočena so čistila za čiščenje lakiranih lesenih talnih oblog v skladu z navodili proizvajalca. Uporabite mehko vlažno krpo, da za seboj ne puščate mokrih sledi.

Za zagotavljanje dodatnega zaščitnega sloja laka uporabite za to namenjena negovalna sredstva. Ko nastane večja obraba laka, je površino potrebno obnoviti s ponovnim lakiranjem.

Barvna niansa lesa se s časom spreminja. Za to ima zasluge vpliv svetlobe na leseno površino. Parket potemni ali posvetli. Bambus postane svetlejši, hrast, jesen jatoba, merbau, masaranduba, postanejo temnejši.

Galerija slikKomentarji

 • Hitri kontakt

  ARITMIJA MEDIA d.o.o.
  Vošnjakova 5
  1000 Ljubljana

  T: 041 553 005
  @: info@aritmijamedia.si

 • O portalu revije Eko hiša & stil

  EKO HIŠA & STIL je revija, ki ponuja vse na temo ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš, vrta in okolice. Programska zasnova revije pokriva tematiko ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš: konkretne individualne ekološke projekte s kratkimi reprezentančnimi opisi, tlorisi in glavnimi informativnimi podatki. V njej najdete novosti iz gradbenih podjetij, ekološko gradbeno tehnologijo, finance, dogodke, nove izdelke, nasvete za ekološko gradnjo in opremo doma kot so ogrevalni sistemi, gradbeni materiali, novi izdelki in še več.

 • Povezave