Družba JUB podprla ZAPS pri organizaciji Dneva arhitektov 2018


Družba JUB podprla ZAPS pri organizaciji Dneva arhitektov 2018 Družba JUB je v okviru trajnega in uspešnega sodelovanja z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije letos podprla tudi izvedbo njihovega osrednjega dogodka, Dneva arhitektov 2018.

Dan arhitektov 2018 je z osrednjo temo javna arhitektura, javni prostor potekal v petek, 12. oktobra v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani.

Ker javni prostor uporabljamo vsi, je še posebej pomembno, da svoj del odgovornosti za njegovo načrtovanje prevzamejo strokovnjaki, kot so arhitekti, krajinski arhitekti in urbanisti. Institucije, ki porabljajo javna sredstva, bi morale biti zgled ostalim in znati izbrati najboljšo arhitekturno rešitev, zatem pa poskrbeti tudi za njeno kakovostno izvedbo, pri čemer morajo biti sredstva za tovrstne naložbe porabljena smotrno in premišljeno. Javne stavbe in javni prostori so ogledalo naše družbe in tudi države, zato je potrebno tem vsebinam posvečati več pozornosti in izpostavljati primere dobrih praks, ki z arhitekturno rešitvijo zajemajo in upoštevajo interese različnih vpletenih akterjev na eni ter gradnjo identitete prostora na drugi strani.  

Ob Dnevu arhitektov je ZAPS na večerni slovesnosti podelila tudi strokovna priznanja svojim članom za največje dosežke na področju arhitekture, krajinske arhitekture in prostorskega načrtovanja, na kateri je uvodni nagovor prispeval minister za okolje in prostor Jure Leben. Priznanje Platinasti svinčnik je za opus in vrhunske dosežke prejela profesorica dr. Maruša Zorec, katere zadnji in tudi najodmevnejši deli sta prenovi Plečnikove hiše in Švicarije v Ljubljani. Priznanje častni član je prejel Zmago Novak, Zlati svinčnik za odlično izvedbo pa projektanti poslovne stavbe Tem Čatež, družinske hiše na Celovški cesti v Ljubljani ter vrtca Pedenjped v Kašlju.

Besedilo in fotografija: PR

Galerija slikKomentarji

 • Hitri kontakt

  ARITMIJA MEDIA d.o.o.
  Vošnjakova 5
  1000 Ljubljana

  T: 041 553 005
  @: info@aritmijamedia.si

 • O portalu revije Eko hiša & stil

  EKO HIŠA & STIL je revija, ki ponuja vse na temo ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš, vrta in okolice. Programska zasnova revije pokriva tematiko ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš: konkretne individualne ekološke projekte s kratkimi reprezentančnimi opisi, tlorisi in glavnimi informativnimi podatki. V njej najdete novosti iz gradbenih podjetij, ekološko gradbeno tehnologijo, finance, dogodke, nove izdelke, nasvete za ekološko gradnjo in opremo doma kot so ogrevalni sistemi, gradbeni materiali, novi izdelki in še več.

 • Povezave