JUB podprl prenovo prostorov UNICEF-a


Dijaki Šolskega centra Kranj bodo z barvami iz družine JUPOL prenovili prostore Slovenske fundacije za UNICEF.

V družbi JUB so se letošnjo jesen prijazno odzvali na pobudo Slovenske fundacije za UNICEF in podprli njihovo akcijo, v kateri bodo z barvami iz družine JUPOL lahko pomagali pri prenovi precej dotrajanih zidnih površin v njihovih prostorih v ljubljanski Šiški. V projektu bodo v okviru praktičnega pouka pod vodstvom mentorjev aktivno sodelovali dijaki iz srednje ekonomske, storitvene in gradbene šole iz Kranja, kjer se učijo za poklic slikopleskarja. Tako bodo predvidoma do konca letošnjega leta prepleskali okoli 300 kvadratnih metrov stenskih površin v pisarnah, hodnikih in drugih spremljajočih prostorih, da bodo s svežimi barvnimi odtenki in kombinacijami simbolno poudarili raznolikost ustvarjalnih in izobraževalnih vsebin, ki jih v Slovenski fundaciji za UNICEF namenjajo otrokom in mladostnikom.

Željko Kovačević, direktor družbe JUB, ki je za izvedbo akcije zagotovila vse potrebne materiale, poudarja: "Kot družbeno odgovorno podjetje v JUB-u vedno z naklonjenostjo podpremo projekte, ki so kakor koli povezani z otroki ali mladostniki. Tako je naša pozornost pogosto usmerjena v šole in vrtce, podpiramo pa tudi porodnišnice, ustanove, institucije in društva, v katerih za razvoj otrok na poti v odraslost odgovorno skrbijo pedagoški, zdravstveni in drugi usposobljeni kadri. Slovenska fundacija za UNICEF s svojimi zaposlenimi izvaja vrsto aktivnosti, da v te procese vključi tudi tiste, ki teh možnosti nimajo, saj so mnogi izpostavljeni lakoti, boleznim in nasilju, v takih okoljih pa ostajajo tudi brez potrebne zaščite in možnosti za izobraževanje. V JUB-u poslanstvo UNICEF-a za dvig kakovosti življenja otrok na temeljih solidarnosti spoštujemo in cenimo njihove napore za ozaveščanje širše družbe, zato smo projekt podprli in njegovo izvedbo omogočili z donacijo potrebne količine notranje barve JUPOL Gold in izravnalne mase Juboglet. Verjamemo, da bo delo dijakov z našimi visoko kakovostnimi notranjimi barvami in premazi prijetno in bo potekalo brez težav, ter se skupaj z njimi veselimo skupnega soustvarjanja spodbudnega podpornega okolja za prihajajoče desetletje."


Prostore Slovenske fundacije za UNICEF je v družbi direktorja Tomaža Bergoča med prenovo obiskal tudi Željko Kovačević, direktor družbe JUB.

Mentorica Irena Lončar iz Šolskega centra Kranj dodaja, da bodo pri tej akciji združili prijetno s koristnim: "Naši dijaki se bodo tako lahko pri praktičnem delu veliko naučili o slikopleskarskih veščinah in pridobili veliko znanja o lastnostih gradbenih materialov, ki jih bodo pri delu uporabljali. Najprej se bodo seznanili z vsebinami, kako pred pričetkom pleskarskih del ustrezno zaščititi prostore in katere vrste orodij so primerne za posamezno fazo dela, učitelji pa jih bomo tudi poučili, kdaj in kako izravnalne mase, akrilne emulzije in visoko pokrivne notranje zidne barve pravilno nanašati na zidne površine. Namen sodelovanja naše šole v tem projektu je ob pridobivanju praktičnih izkušenj sicer res prvenstveno izobraževalne narave, vendar pa je dodaten razlog tudi ta, da bomo hkrati pomagali osvežiti prostore, v katerih se organizirano vodijo in koordinirajo aktivnosti za dobrobit otrok in mladostnikov, ki se soočajo s problematiko današnjega sveta. Prav zato se sodelovanja v tej akciji vsi veselimo, saj smo slikopleskarji poznani po svoji pripravljenosti pomagati najšibkejšim v naši družbi, v tem duhu pa vzgajamo tudi naš podmladek.'"


Dijake Šolskega centra Kranj, bodoče slikopleskarje, pri delu usmerjajo mentorji Irena Lončar, Anton Alič in Franc Petrič.

Tomaž Bergoč, izvršni direktor Slovenske fundacije za UNICEF, se je vsem, ki sodelujejo v projektu, zahvalil z besedami: "Veseli nas, da sta se družba JUB in Šolski center Kranj s svojimi dijaki tako hitro in velikodušno odzvala na našo prošnjo za osvežitev dotrajanih delovnih prostorov. Za vsak partnerski prispevek smo iskreno hvaležni, saj nam omogoča še bolj učinkovito uresničevanje našega poslanstva za otroke. Prepričani smo, da bomo v osveženih prostorih s še več veselja opravljali svoje delo za otroke doma in po svetu. Hvala, ker nam pomagate 'risati' nasmehe na obraze otrok."

 

Kako poteka prenova prostorov fundacije, lahko spremljate na FB Unicef in FB JUB.

Besedilo: PR
Fotografije: arhiv JUB

Komentarji

 • Hitri kontakt

  ARITMIJA MEDIA d.o.o.
  Vošnjakova 5
  1000 Ljubljana

  T: 041 553 005
  @: info@aritmijamedia.si

 • O portalu revije Eko hiša & stil

  EKO HIŠA & STIL je revija, ki ponuja vse na temo ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš, vrta in okolice. Programska zasnova revije pokriva tematiko ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš: konkretne individualne ekološke projekte s kratkimi reprezentančnimi opisi, tlorisi in glavnimi informativnimi podatki. V njej najdete novosti iz gradbenih podjetij, ekološko gradbeno tehnologijo, finance, dogodke, nove izdelke, nasvete za ekološko gradnjo in opremo doma kot so ogrevalni sistemi, gradbeni materiali, novi izdelki in še več.

 • Povezave