Z Jupolom do otroških nasmehov v Vili Šumici


Z Jupolom do otroških nasmehov v Vili Šumici JUB je humanitarno in barvito prenovil počitniški dom v Kranjski Gori.

Družba JUB praznovanje 50-letnice JUPOL-a letos obeležuje s številnimi humanitarnimi projekti na območju 10 držav, kjer je blagovna znamka uveljavljena že 5 desetletij. V Sloveniji se je v ta namen povezala z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje in se vključila v programa Veriga dobrih ljudi in Botrstvo v Sloveniji, humanitarne aktivnosti pa potekajo že od pomladi in se bodo nadaljevale vse do jeseni. JUB bo tako letos v sodelovanju z ZPM Ljubljana Moste – Polje 50 socialno ogroženim družinam podaril barvo JUPOL za obnovo stanovanj, 24. maja pa so zaposleni v JUB-u zavihali rokave in začeli z barvito prenovo počitniškega doma Vila Šumica v Kranjski Gori, kjer letujejo otroci iz vse Slovenije. Prenova prostorov se bo zaključila v soboto, 25. maja.

''Pravijo, da tam kjer sreča je doma, stoji počitniški dom Vila Šumica,'' je pred začetkom del poudarila Anita Ogulin, ki v imenu Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje bedi nad organizacijo letovanja otrok v tem priljubljenem kranjskogorskem letovišču. ''V Vili Šumica vsako leto počitnikuje okoli 2500 do 2600 otrok. Dom skušamo redno vzdrževati v okviru svojih zmožnosti, vendar pa za to nimamo toliko priložnosti, kot bi si želeli. Otroci, ki tukaj letujejo, prihajajo tudi iz socialno ogroženih družin, zato skrbimo, da prav njim lahko zagotovimo brezskrbne počitnice v tem čudovitem naravnem okolju. Veseli smo, da bo zdaj zasijal v novih barvah in toplih odtenkih, za kar smo hvaležni vsem zaposlenim v JUB-u, ki so danes tukaj z nami in nas v prizadevanjih razveseliti naše otroke in najmlajše tako prijazno podpirajo.''

Počitniški dom ima štiri etaže in 71 ležišč, zgrajen pa je bil v letu 1936. V dveh dneh bodo JUB-ovi zaposleni v njem prebarvali otroške sobe, pripadajoče kopalnice in vezne hodnike po etažah, v pritličju pa tudi jedilnico, kuhinjo ter službene in skupne prostore. Barvno študijo, ki vključuje koncept poslikave prostorov ter izbor nians, so pripravili JUB-ovi arhitekti svetovalci iz JUB Design Studia, predhodno pa so jo uskladili tudi z željami zaposlenega osebja iz tega letovišča.

''Ta konec tedna bomo humanitarno prepleskali več kot 600 kvadratnih metrov zidnih in stropnih površin, pri prenovi pa nas bo sodelovalo 30 zaposlenih,'' poudarja Sašo Kokalj, predsednik uprave družbe JUB. ''S tem tudi letos uresničujemo naše poslanstvo in jubilej ob 50-letnici JUPOL-a praznujemo s tistimi, ki sodijo med najbolj ranljive skupine in iz različnih razlogov potrebujejo pomoč širše družbe. Med njimi so v prvi vrsti ravno otroci iz socialno ogroženih družin, ki jim vsi v JUB-u želimo lepši jutri. Da je v slogi moč, v JUB-u dokazujemo tudi s sodelovanjem z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in s številnimi humanitarnimi projekti, v katerih se z veseljem zaposleni tudi osebno angažiramo.''

JUB, ki letos obeležuje tudi 100-letnico imena svojega podjetja, praznuje 50-letnico blagovne znamke JUPOL vzporedno kar na 10 tržiščih. V akciji JUPOL potuje. JUPOL povezuje. bo vedro JUPOL prepotovalo več kot 5000 km in s sabo nosilo srečo in dobre misli številnih zvestih in zadovoljnih uporabnikov, ki tudi na ta simboličen način izkazujejo zaupanje tej kakovostni blagovni znamki. Tretjega junija bo vedro JUPOL prispelo v Slovenijo, kjer se je zgodba JUPOL-a v letu 1969 tudi začela, JUB pa bo v sodelovanju z ZPM Ljubljana Moste - Polje načrtovane humanitarne aktivnosti izvajal vse do konca meseca septembra.

Tudi prenova Vile Šumice bo kot kamenček dopolnila letošnji JUB-ov humanitarni mozaik, ki bo ob jubileju odražal celotno podobo praznovanja 50-letnice JUPOL-a na tržiščih, kjer JUB posluje preko svojih družb. JUPOL, ki je tu prisoten že desetletja, je JUB-ova najuspešnejša in najmočnejša blagovna znamka, zato so v podjetju nanjo upravičeno ponosni.

Besedilo in fotografije: PR

Komentarji

 • Hitri kontakt

  ARITMIJA MEDIA d.o.o.
  Vošnjakova 5
  1000 Ljubljana

  T: 041 553 005
  @: info@aritmijamedia.si

 • O portalu revije Eko hiša & stil

  EKO HIŠA & STIL je revija, ki ponuja vse na temo ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš, vrta in okolice. Programska zasnova revije pokriva tematiko ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš: konkretne individualne ekološke projekte s kratkimi reprezentančnimi opisi, tlorisi in glavnimi informativnimi podatki. V njej najdete novosti iz gradbenih podjetij, ekološko gradbeno tehnologijo, finance, dogodke, nove izdelke, nasvete za ekološko gradnjo in opremo doma kot so ogrevalni sistemi, gradbeni materiali, novi izdelki in še več.

 • Povezave