Varčevanje z viri - majhna žrtvev za ogromne koristi


Varčevanje z viri - majhna žrtvev za ogromne koristi Manj odpadkov, še manj potovanj in zmanjšanje emisij CO2 – ekološko preoblikovanje embalaže za sistem za sanitarno splakovanje ima velik učinek na okolje.

Trajnost je del vsakdanjika podjetja Geberit že zadnjih 30 let. Neprestano iskanje trajnostnih rešitev se odraža v razvoju novih izdelkov in procesov ter posodabljanju starih. Zraven spada tudi ravnanje z embalažo.

EKOLOŠKO PREOBLIKOVANJE

Dober primer ekološkega preoblikovanja je pakiranje novega sistema za sanitarno splakovanje cevnega sistema, ki z rednim izpiranjem preprečuje razvoj bakterij v njem. Sistem za sanitarno splakovanje cevnega sistema se pošlje kupcem v embalaži brez stiropora. Poleg tega je sama embalaža izdelana zgolj iz kartona, ki ga je mogoče reciklirati. Zaradi tega ni stabilnost embalaže niti malo ogrožena.

Stiropor je problematičen material, saj ni biološko razgradljiv in se stežka uporabi znova. Zato je zmanjšanje uporabe stiropora odlično za okolje. Nova embalaža ima tudi druge prednosti za kupca in okolje – sedaj se zanjo porabi 40 % manj materiala, kar pomeni manj odpadkov. Poleg tega je karton možno reciklirati. Brez priloženega stiropora je velikost embalaže manjša za 35 %, kar pozitivno vpliva na količino prevozov in skladiščenja. Ker se zaradi manjše embalaže sedaj lahko naloži več izdelkov na tovornjak, se letno prevozi 250 000 kilometrov manj. Takšna zmanjšana količina prevoženih kilometrov pomeni 33 ton manj CO2 izpustov v enem letu, kar je očitna korist za okolje.

GEBERIT SISTEM ZA SANITARNO SPLAKOVANJE

Geberit sistem za periodično sanitarno splakovanje cevnega sistema se uporablja v javnih zgradbah (športni objekti, šole, bolnišnice, itd.) ter v zasebnih počitniških domovih in počitniških nastanitvah, kjer lahko stoječa voda predstavlja zdravstveno tveganje. Sistem za periodično splakovanje cevnega sistema Geberit ob rednih intervalih avtomatsko splakuje cevi s svežo vodo, kar preprečuje razmnoževanje bacilov, klic in bakterij.

  • Hitri kontakt

  • O portalu Eko hiša & stil

    EKO HIŠA & STIL je portal, ki ponuja vse na temo ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš, vrta in okolice. Programska zasnova portala pokriva tematiko ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš: konkretne individualne ekološke projekte s kratkimi reprezentančnimi opisi, tlorisi in glavnimi informativnimi podatki. V njej najdete novosti iz gradbenih podjetij, ekološko gradbeno tehnologijo, finance, dogodke, nove izdelke, nasvete za ekološko gradnjo in opremo doma kot so ogrevalni sistemi, gradbeni materiali, novi izdelki in še več.

  • Povezave