Barvito življenje


Barvito življenje Arhitekturna zasnova hiše z dvokapno streho je dom družine Schindler. Veliko prostora, toda varčna poraba energije in učinkovita raba zemljišča na pobočju, so bili pri načrtovanju ključnega pomena.

Arhitekturna zasnova hiše z dvokapno streho je dom družine Schindler. Veliko prostora, toda varčna poraba energije in učinkovita raba zemljišča na pobočju, so bili pri načrtovanju ključnega pomena.

Dva pomola na bočni strani hiše z dvokapno streho zagotavljata učinkovit poudarek hišni arhitekturi. Glede na položaj hiše na pobočju, je v kleti ločena stanovanjska enota z lastnim vhodom in dve garaži. Zahvaljujoč moderni tehnologiji ogrevanja in toplotno izoliranemu ovoju stavbe hiša ustreza energetsko učinkoviti hiši po standardu KfW-55.

Obe otroški sobi sta enako veliki. Nahajata se v zgornjem nadstropju in sta nameščeni simetrično glede na stopnice.

Zahvaljujoč pritlehnim oknom v vseh spalnicah prevladuje svetloba in prijetno vzdušje. Del za starše z ločeno garderobo je na pomolu. To prostoru zagotavlja potrebno zasebnost.

Tukaj je kuhanje užitek! Kuhinja v svetlo rdeči barvi je od jedilnice ločena s polkrožnim pultom. Stanovanjski del v pritličju je izpopolnjen z delovno sobo in kopalnico za goste. Prostorna dnevna soba/jedilnica je odprta proti kuhinji in stopnicam. Trojno zastekljena pritlehna okna ne zagotavljajo le obilice svetlobe, temveč tudi manjšo porabo energije.

Galerija slikKomentarji

  • Hitri kontakt

    T: 040 903 424
    @: info@ekohisastil.si

  • O portalu Eko hiša & stil

    EKO HIŠA & STIL je portal, ki ponuja vse na temo ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš, vrta in okolice. Programska zasnova portala pokriva tematiko ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš: konkretne individualne ekološke projekte s kratkimi reprezentančnimi opisi, tlorisi in glavnimi informativnimi podatki. V njej najdete novosti iz gradbenih podjetij, ekološko gradbeno tehnologijo, finance, dogodke, nove izdelke, nasvete za ekološko gradnjo in opremo doma kot so ogrevalni sistemi, gradbeni materiali, novi izdelki in še več.

  • Povezave