V sožitju z naravo


V sožitju z naravo Alessandro Grandi si je želel, da bi njegova družina s štirimi otroki živela v hiši iz naravnih materialov, ki je povezana z naravo in energetsko varčna. V sodelovanju z arhitekt i Nicolom di Camillo, Lorenzom Raggijem in Luigijem Gardinijem ter izvajalci iz podjetja Kager Hiša so zasnovali edinstveno arhitekturo, ki z macesnovim opažem in macesnovo pergolo daje poseben pečat v kraju Forli pri Bologni.

Alessandro Grandi si je želel, da bi njegova družina s štirimi otroki živela v hiši iz naravnih materialov, ki je povezana z naravo in energetsko varčna. V sodelovanju z arhitekt i Nicolom di Camillo, Lorenzom Raggijem in Luigijem Gardinijem ter izvajalci iz podjetja Kager Hiša so zasnovali edinstveno arhitekturo, ki z macesnovim opažem in macesnovo pergolo daje poseben pečat v kraju Forli pri Bologni.

Številčna družina je prej živela pri starih starših, zato so želeli svojo hišo dokončati v čim krajšem času. Z montažno ekološko gradnjo jim je to uspelo v šestih mesecih od pričetka del. Tako v stenah kot v strešni konstrukciji so uporabljeni izolacijski materiali izključno iz lesnih vlaken, ki z izrednimi toplotno-izolacijskimi lastnostmi nekajkrat povečajo toplotno stabilnost objekta. Sestava elementov zunanjega ovoja je zasnova tako, da kljub visokim temperaturam toplota ne prodre v notranjost objekta. S tem se brez dodatnega hlajenja tudi v vročih poletnih dneh v hiši ohranja prijetna temperatura. Zaradi visoke energetske varčnosti, je po italijanskih standardih hiša uvrščena v energetski razred ‘CLASSA A’.

Zaradi ekološke osveščenosti so se odločili za geotermalno ogrevanje s toplotno črpalko, za ogrevanje sanitarne vode pa dodatno skrbijo solarni kolektorji. Ideja arhitektov je bila, da hišo zasnujejo kot dve ladji, ki sta med seboj povezani s hodnikom, katerega prav tako odlikujejo številna lesena okna in obdelava z lesenim opažem. Družina Grandi veliko časa preživi v zunanji dnevni sobi pod macesnovo pergolo. S svojim zelenjem jih v letnih mesecih prijetno hladi, v jesenskem obdobju, ko odpade listje, pa skozi odprtine prodira toplo sonce.

Galerija slik  • Hitri kontakt

  • O portalu Eko hiša & stil

    EKO HIŠA & STIL je portal, ki ponuja vse na temo ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš, vrta in okolice. Programska zasnova portala pokriva tematiko ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš: konkretne individualne ekološke projekte s kratkimi reprezentančnimi opisi, tlorisi in glavnimi informativnimi podatki. V njej najdete novosti iz gradbenih podjetij, ekološko gradbeno tehnologijo, finance, dogodke, nove izdelke, nasvete za ekološko gradnjo in opremo doma kot so ogrevalni sistemi, gradbeni materiali, novi izdelki in še več.

  • Povezave