Domača čistilna sredstva


Domača čistilna sredstva Domača sredstva za čiščenje in pranje perila ne vsebujejo umetnih dodatkov, zaradi česar so bolj zdrava, hkrati pa tudi bolj ekonomična.

Za domače čistilno sredstvo zmešajte 1 del alkoholnega kisa z 9 deli vode in prelijte v plastenko z nastavkom za škropljenje. Takšno sredstvo je nenevarno vašemu zdravju ter prijazno okolju in ga lahko v plastenki hranite neomejen čas. Poškropite po površinah, ki ji želite očistiti, pustite učinkovati 20 do 30 minut in sperite z vodo. Na zelo umazanih površinah uporabite še ščetko.

Domači ekološki pralni prašek lahko izdelate sami iz 50 g naribanega naravnega (marsejskega) mila, 25 g sode bikarbone (NaHCO3) in 25 g pralne sode (Na2CO3). Mešanico drobno zmeljite v mešalniku in jo dodajajte po eno žlico na pranje. Mastne madeže odstranite s pasto iz sode bikarbone in malo vode, ki jo nanesete na madež. Perilo nato strojno operite.

Domači tekoči detergent za pranje perila pripravite sami iz litra vroče vode, 50 gramov naravnega mila, 10 kapljic poljubnega eteričnega olja (ni obvezno) in 1 žlice pralne sode. Milo naribajte v večjo posodo in nanj zlijte liter vrele vode. Mešajte toliko časa, da se milo stopi. Dodajte žlico pralne sode, premešajte in tekočino zlijte v plastenko (od porabljenega kupljenega detergenta). Ko se tekočina ohladi, dodajte eterično olje in plastenko pretresite. Zna se zgoditi, da se bo detergent precej zgostil, zato ga občasno dobro pretresite. Za pranje stroja perila je dovolj 50 mililitrov detergenta, pri bolj umazanem perilu pa dodajte dvakrat toliko.

Komentarji

  • Hitri kontakt

    T: 040 903 424
    @: info@ekohisastil.si

  • O portalu Eko hiša & stil

    EKO HIŠA & STIL je portal, ki ponuja vse na temo ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš, vrta in okolice. Programska zasnova portala pokriva tematiko ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš: konkretne individualne ekološke projekte s kratkimi reprezentančnimi opisi, tlorisi in glavnimi informativnimi podatki. V njej najdete novosti iz gradbenih podjetij, ekološko gradbeno tehnologijo, finance, dogodke, nove izdelke, nasvete za ekološko gradnjo in opremo doma kot so ogrevalni sistemi, gradbeni materiali, novi izdelki in še več.

  • Povezave