Kako kupiti najbolj varčne gospodinjske aparate?


Kako kupiti najbolj varčne gospodinjske aparate? Mobilna aplikacija ecoGator vam lahko pomaga pri izbiranju energijsko varčnih aparatov bele tehnike, televizorjev in sijalk.

EcoGator: nakupovalni pomočnik v žepu

Z nekaj kliki lahko doma, v trgovini, na poti preverite neodvisne informacije o izdelkih in porabi elektrike. V aplikaciji so na voljo podatki o energijsko najvarčnejših pralnih in pomivalnih strojih, sušilnikih, hladilnikih, zamrzovalnikih in kombiniranih aparatih, televizorjih različne velikosti ter o energijsko varčnih in LED sijalkah.

EcoGator je prva mobilna aplikacija, ki omogoča, da s kamero v mobilniku fotografirate energijsko nalepko. Tako lahko na enostaven način dobite informacije o energijski učinkovitosti izdelka, izračunate letno porabo energije, izdelek pa lahko dodate na svoj nakupovalni seznam. Aplikacija omogoča tudi primerjavo dveh izbranih izdelkov.

Podatke z energijske nalepke lahko v aplikacijo vnesete tudi ročno, saj je nalepko v trgovini pogosto težko fotografirati. Tudi za sijalke je treba podatke o porabi energije in drugih lastnostih vnesti ročno, saj pri njih energijska nalepka ni standardizirana.

Ste vedeli?

Gospodinjski aparati v povprečnem tričlanskem gospodinjstvu porabijo približno polovico vse porabljene elektrike.

Aplikacija je obogatena tudi z drugimi vsebinami in uporabna tudi takrat, ko ne načrtujete nakupov. Bi radi izvedeli, kako prihraniti električno energijo pri kuhanju, pri uporabi gospodinjskih aparatov ali računalnika? Aplikacija vsebuje izzive in nasvete v šestih kategorijah: hrana in kuhanje, pranje in čiščenje, domača pisarna in zabava, svetila in ogrevanje, kopalnica in sprostitev ter na prostem. Si upate sprejeti izziv?

Brezplačna aplikacija je na voljo za pametne telefone z operacijskim sistemom Android in iOS.

Več informacij: www.zeleniprihranki.si

  • Hitri kontakt

  • O portalu Eko hiša & stil

    EKO HIŠA & STIL je portal, ki ponuja vse na temo ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš, vrta in okolice. Programska zasnova portala pokriva tematiko ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš: konkretne individualne ekološke projekte s kratkimi reprezentančnimi opisi, tlorisi in glavnimi informativnimi podatki. V njej najdete novosti iz gradbenih podjetij, ekološko gradbeno tehnologijo, finance, dogodke, nove izdelke, nasvete za ekološko gradnjo in opremo doma kot so ogrevalni sistemi, gradbeni materiali, novi izdelki in še več.

  • Povezave