Katera notranja senčila izbrati?


Katera notranja senčila izbrati? S pravilno izbiro notranjega senčila lahko s tem relativno malenkostnim posegom naredimo veliko spremembo pri prenovi doma, pravijo v podjetju Senčila Bled, ki so nam pomagali pripraviti tale nasvet. S premišljeno izbiro senčila, njegove barve in načina upravljanja, boste pridobili ne le senčilo, ampak tudi lep kos okenske dekoracije, ki bo vnesel spremembo v vaš prostor.

Panelne zavese, roloji, Plise zavese ali Duette senčila...izbira notranjih senčil je pestra. S pravilno izbiro pa ne bomo le dvignili nivo intime svojega doma, pač pa tudi spremenili podobo notranjih prostorov. 

Panelne zavese

Panelne zavese predstavljajo sinonim dovršenega senčila za večje steklene površine, kot so drsna vrata, panoramska okna, steklene stene. Poleg tega lahko, kakor pravijo v Senčilih Bled, z njimi pregradimo prostor, zakrijemo kar želimo, da je nevidno ali se zgolj poigramo s prostorom, ustvarimo nov ambient po trenutnem navdihu in ga kakorkoli spremenimo. 

Roloji

Roloji so na trgu že mnogo let. Marsikdo bi se vprašal, kaj je tu lahko novega? Iz leta v leto se izboljšujejo mehanizmi za upravljanje, enostavne PVC materiale izpodrivajo kovinski detajli, tkanine so bolje obdelane, kar jim daje daljšo življenjsko dobo. V povezavi z bogato izbiro tkanin dobimo izjemen izdelek, gladkih enostavnih linij, zelo priljubljeno v moderni arhitekturi. Med različnimi vrstami rolojev, ki jih ponuja slovenski trg, izpostavimo t.i. Duo rolo, katerega posebnost je tkanina, ki je razdeljena na popolnoma transparentne in na netransparentne pasove. Ker blago teče dvoplastno, imamo omogočeno popolno ali le delno zasenčitev. 

Plise zavese 

Po praktičnosti med notranjimi senčili zagotovo prednjačijo plise zavese, ki so hkrati tudi enostavne, dekorativne in veljajo za kakovostno senčilo. Njihovo upravljanje je ročno. Posebnost tega senčila je po besedah Senčil Bled, da je ta hip edino senčilo, ki ga lahko odpiramo od spodaj navzgor . Ta prednost je dobrodošla v kuhinjah, kjer prav pride, da je pogled na funkcionalne površine zastrt, pogled skozi zgornji del steklene površine pa ostaja odprt. Poleg tega so pliseji idealna rešitev za okna nepravilnih oblik. 

Plise Duette

V družino plise senčil uvrščamo senčila Duette, ki se od klasičnega pliseja razlikujejo po tem, da je tkanina Duette tkana kot satovje, torej dvojna. To prinaša nekaj dobrodošlih lastnosti: pozimi v prostoru prihranijo do 12% energije, poleti ščitijo pred soncem, topel zrak pa tako ostane med senčilom in steklom, zato se prostor manj segreva, nudijo pa tudi dodatno zvočno izolacijo. 

 

  • Hitri kontakt

  • O portalu Eko hiša & stil

    EKO HIŠA & STIL je portal, ki ponuja vse na temo ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš, vrta in okolice. Programska zasnova portala pokriva tematiko ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš: konkretne individualne ekološke projekte s kratkimi reprezentančnimi opisi, tlorisi in glavnimi informativnimi podatki. V njej najdete novosti iz gradbenih podjetij, ekološko gradbeno tehnologijo, finance, dogodke, nove izdelke, nasvete za ekološko gradnjo in opremo doma kot so ogrevalni sistemi, gradbeni materiali, novi izdelki in še več.

  • Povezave