Mrzle in hladne noge so preteklost!


Mrzle in hladne noge so preteklost! Infrardeči ogrevalni elementi ne ogrevajo zraka, temveč trdna telesa. Sveži zrak se kondenzira na stenah, kjer se tvori plesen in uničuje zidove.

SLABOSTI NAVADNEGA OGREVANJA

Razlika je v zraku! Najpomembnejše je, da infrardeči ogrevalni elementi ne ogrevajo zraka, temveč trdna telesa. Sveži zrak se kondenzira na stenah, kjer se tvori plesen in uničuje zidove. Krožeči zrak v prostoru dviguje prah. Zaradi temperaturnih razlik v zraku nastaja prepih. Ogrevanje zraka je povezano z različnimi negativnimi učinki.

Najprej se tvori kroženje zraka v prostoru, ob katerem se topel zrak dviguje, hladen pa spušča. Zaradi tega nastanejo velike temperaturne razlike, ki jih ljudje občutimo kot mrzla tla. Kroženje zraka obenem dviguje tudi prah, ki pride z zrakom v naše dihalne poti.

Fizikalno gledano je potrebno omeniti tudi, da je hladnejši zrak bolj zdrav kot toplejši – pomislite samo na sproščujoč zimski sprehod. Da je potrebno pri ‘gostejšem zraku’ pogosteje prezračevati, je učinek, ki ga moramo energetsko upoštevati v primerjavi z infrardečo toploto. Dejstvo je, da gre veliko energije pri oknih ven. Dodaten problem se pokaže, ko topel zrak kondenzira hladne stene (kote) in se lahko potem tvori plesen, ki je zdravstveno zelo vprašljiva.

PREDNOSTI INFRARDEČEGA REDWELL OGREVANJA

Fizikalno gledano se z ogrevanjem ‘prostorskega ovoja’, inventarja in človeškega telesa, ustvari zbiralnik toplote, ki je v stanju svojo energijo povišati in jo tako dlje shranjevati. Zaradi tega dejstva nastane velik energijski potencial. Ko se doseže želena temperatura, se ogrevalni element izklopi za tako dolgo, dokler ni potrebno, da se hranilnik energije ponovno napolni.

 • predmeti in stene ostanejo suhi in oddajajo toploto
 • infrardeča toplota deluje pozitivno na človeka,
 • poceni v nabavi in energijsko varčno v uporabi

Iz dejstva, da gre pri infrardečem ogrevanju za sevalno in ne za konvekcijsko toploto, ne pride do kroženja zraka v prostoru, zaradi česar se izognemo dvigovanju prahu. Iz tega sledi, da je temperatura zraka nižja kot temperatura sten. Kot smo že omenili, je zrak hladnejši, brez prahu in zaradi tega tudi veliko bolj zdrav.

Redwell je specialist za infrardeče ogrevalne elemente. Avstrijsko podjetje Redwell – infrardeči ogrevalni sistemi GmbH je že zelo zgodaj investiralo v raziskovanje in razvijanje učinkovitih energijsko varčnih toplotnih izvorov. Podjetje je danes zastopano na trgu z dozorelo ogrevalno tehnologijo in sodeluje s podjetjem Zabret, d.o.o. iz Slovenije. Z minimalnimi skrbmi glede energije skrbijo ogrevalna telesa Redwell za zanesljivo in cenovno ugodno, za prijetno in zdravo klimo prostora. Ogrevalni sistem Redwell prepriča z enostavno montažo ter fleksibilnostjo v montaži.

www.redwell.com/si

Galerija slikKomentarji

 • Hitri kontakt

  T: 040 903 424
  @: info@ekohisastil.si

 • O portalu Eko hiša & stil

  EKO HIŠA & STIL je portal, ki ponuja vse na temo ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš, vrta in okolice. Programska zasnova portala pokriva tematiko ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš: konkretne individualne ekološke projekte s kratkimi reprezentančnimi opisi, tlorisi in glavnimi informativnimi podatki. V njej najdete novosti iz gradbenih podjetij, ekološko gradbeno tehnologijo, finance, dogodke, nove izdelke, nasvete za ekološko gradnjo in opremo doma kot so ogrevalni sistemi, gradbeni materiali, novi izdelki in še več.

 • Povezave