Spodbujajmo otroško povezanost z naravo z okolju prijaznimi otroškimi hiškami


Spodbujajmo otroško povezanost z naravo z okolju prijaznimi otroškimi hiškami Prihaja povsem nov koncpet vrtnih otroških igralnih hišk. Odlikujejo jih sodobne linije, vrhunski in okolju prijazni materiali, funkcionalnost in estetika. Zasnovane so kot udoben, a hkrati ustvarjalen prostor, ki spodbuja otrokovo domišljijo.

Prednosti igre na prostem

Vrtne otroške hiške predstavljajo prostor za igro, organiziranje, druženje, izmenjavo izkušenj in izražanja ustvarjalnosti. Spodbujajo k druženju z vrstniki in omogočajo samorazvoj skozi igranje vlog. Krepijo pa tudi povezanost z naravo, okoljem in socialni razvoj.

Živimo v času, kjer ima sodobna eletkronika velik vpliv nad tem, kako se naši otroci igrajo in učijo. Dasiravno nam svet domišljije prinaša svoje prednosti, ni nobenega dvoma, da je umetnost domišljije izrednega pomena za razvoj naših otrok. Otroci obožujejo igro na prostem, zato jim omogočimo, da svoj prosti čas preživijo aktivno, poučno, raziskovalno, zabavno in, kar je najpomebneje, na svežem zraku.

Z igro na prostem prebudijo senzorično stimulacijo, spodbujajo telesno aktivnost in krepijo svojo samozavest in neodvisnost. Starši imajo s hiško SmartPlayhouse varen prostor za otroke in pri tem ustvarjajo spomine za vse življenje.

Hiške so narejene za otroke željne pustolovščin. Ko otroci hiško prerastejo, pa ta izjemna arhitektura postane prvovrstna vrtna inštalacija.

Nordic pedagogika za samostojnega otroka

"Oblikoval sem različne prototipe v različnih stilih, saj sem želel ustvariti resnično nekaj unikatnega," pravi arhitekt in oblikovalec David Lamolla, tudi ustanovitelj podjetja Smartplayhouse, ki je trg lansirala te unikatne hiške. Starši in otroci lahko izbirate med štirimi različnimi modeli vrtnih hišk, in sicer Casaforum, Illinois Kyoto in Hobikken. Zadnji dve sta na volju tudi za tiste brez vrta, kot notranji izvedbi.

Vse modele hišk odlikujejo visoki varnostni standardi (EN71/3) in ustrezajo vsem evropskim direktivam o varnosti igrač.

Narejene so s posluhom za okolje. Sestavljene so iz lesa in okolju prijaznih ter recikliranih materialov. Po uporabi se hiška v celoti reciklira.

Hiške so narejene po principu nordic pedagogike, kar pomeni, da spodbujajo otrokovo neodvisnost, samostojnost ter telesni, čustveni in socialni razvoj.

Primerne so za otroke od tretjega do desetega leta starosti. Zastopnik za slovenski trg je podjetje Staskka.

 

Komentarji

  • Hitri kontakt

    T: 040 903 424
    @: info@ekohisastil.si

  • O portalu Eko hiša & stil

    EKO HIŠA & STIL je portal, ki ponuja vse na temo ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš, vrta in okolice. Programska zasnova portala pokriva tematiko ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš: konkretne individualne ekološke projekte s kratkimi reprezentančnimi opisi, tlorisi in glavnimi informativnimi podatki. V njej najdete novosti iz gradbenih podjetij, ekološko gradbeno tehnologijo, finance, dogodke, nove izdelke, nasvete za ekološko gradnjo in opremo doma kot so ogrevalni sistemi, gradbeni materiali, novi izdelki in še več.

  • Povezave