JUB sodeloval pri barviti prenovi prostorov Pediatrične klinike


JUB sodeloval pri barviti prenovi prostorov Pediatrične klinike Zadnji avgustovski petek je v stavbi ljubljanske Pediatrične klinike potekala barvita prenova prostorov dveh kliničnih oddelkov.

Dol pri Ljubljani, 1. septembra 2020:  Zadnji avgustovski petek je v stavbi ljubljanske Pediatrične klinike potekala barvita prenova prostorov dveh kliničnih oddelkov. Tako so sveže barvne odtenke dobili prostori na KO za endokrinologijo, diabetes in bolezni presnove ter Službe za kardiologijo v tretjem, in Službe za alergologijo, revmatologijo in klinično imunologijo v četrtem nadstropju. Pobudnik in organizator akcije, v kateri je sodelovalo 60 prostovoljcev in 12 organizacij, je bil Zavod MEPI, v projektu pa je poleg družbe JUB s svojimi predstavniki sodelovala tudi Sekcija slikopleskarjev pri OZS, ki je poskrbela za nadzor in izvedbo del. Kot prostovoljca sta se jim pridružila tudi izvršni direktor družbe JUB Željko Kovačevič in Alojz Kovšca, predsednik Državnega sveta RS.

Stavba Pediatrične klinike Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana na Bohoričevi 20 združuje 13 kliničnih oddelkov in je stara že dobro desetletje, a so stropi in stene, na katerih barve niso pralne, že dotrajani. ''Naša stavba je s stekleno fasado navzven lepo urejena, a vse ključno se dogaja v notranjosti. Skrbimo za to, da smo kar se da strokovni in človeški, ampak važno je tudi, v kakšnem fizičnem okolju delamo,'' je poudaril strokovni direktor Pediatrične klinike doc. dr. Marko Pokorn, dr. med., ki se je svojem nagovoru toplo zahvalil vsem sodelujočim pri projektu. Poslovna direktorica Helena Ulčar Šumčić je v ospredje postavila tudi strokoven pristop ter pozitivno energijo vseh, povezanih v akciji za boljše počutje otrok, ki se zdravijo na njihovih oddelkih.

V vsakem nadstropju, kjer v kombinaciji z belimi stropi stene že krasijo sveži marelični odtenki, so prostovoljci prepleskali 11 bolniških sob, hodnik, ordinacijo in prostor za intervencijo na bolniškem oddelku in skupne ter pomožne prostore, med katerimi so tudi jedilnica za otroke, čajna kuhinja in soba za mame.

 ‘’V družbi JUB že drugo leto zapored sodelujemo s Pediatrično kliniko,'' poudarja Željko Kovačevič, izvršni direktor družbe JUB. ''Lani so z našimi barvami JUPOL Latex in JUPOL Gold prenovili prostore na kliničnem oddelku za otroško hematologijo in onkologijo, letos pa še celoten oddelek v 4. nadstropju. Ti prostori namreč zahtevajo visoko stopnjo higiene in jih je potrebno redno čistiti s čistili in dezinfekcijskimi sredstvi.'' Dodal je še, da se v podjetju JUB-u radi odzovejo na take akcije, saj si prizadevajo za čim večje udobje bivanja otrok, ki se zdravijo v bolnišnici, seveda z željo, da bi čim prej okrevali. Pediatrični kliniki je tako JUB lani in letos prispeval 600 litrov barv za prenovo več kot 4000 kvadratnih metrov površin v skupni vrednosti 4.200 evrov. 

Sekcija slikopleskarjev, fasaderjev in črkoslikarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije se je za sodelovanje pri projektu nevladne organizacije MEPI odločila predvsem zaradi promocije poklica med mladimi. Tako je pod vodstvom podpredsednika UO sekcije Dušana Presetnika tudi 9 njegovih pomočnikov slikopleskarjev prevzelo vlogo mentorjev, saj so poleg svojega dela z nasveti pomagali prostovoljcem ter poskrbeli za ustrezno pripravo materialov ter njihov pravilni nanos na zidne površine. ''Mladi v takih akcijah prevzemajo nase del odgovornosti za svoj osebnostni in poklicni razvoj, na nas pa je, da jim s sodelovanjem in ravnanjem v praksi dajemo dober zgled, saj menimo, da je to tudi najbolj vzgojno in učinkovito,'' poudarja slikopleskarski mojster Dušan Presetnik.

Akciji se je z donacijami materiala in storitev poleg družbe JUB pridružilo še 9 podjetij. Kot je navedla  programska direktorica Zavoda MEPI Neda Kajfež Ambrožič, se je tridnevna akcija korporativnega prostovoljstva začela z zaščito prostorov v četrtek, se v petek do 17. ure nadaljevala s pleskanjem zidnih površin, v soboto pa končala s čiščenjem prostorov.

JUB iz Dola pri Ljubljani je s 145-letno tradicijo najstarejši proizvajalec zidnih barv v Sloveniji. Na tržišču je prepoznaven kot ugleden proizvajalec kakovostnih zidnih barv in toplotnoizolacijskih fasadnih sistemov, ki z razvojem novih ter okolju prijaznih izdelkov in storitev stremi k energijsko varčnim in trajnostnim rešitvam v gradbeništvu. JUB je kot slovensko, sodobno in mednarodno uveljavljeno proizvodno podjetje z močnimi lastnimi blagovnimi znamkami prisoten na več kot tridesetih trgih in sodi med deseterico najbolj internacionaliziranih slovenskih podjetij. Ponaša se z visoko tehnologijo in  produktivnostjo ter skrbi za racionalno rabo surovin in energije, izrabo obnovljivih energetskih virov ter za trajnostni razvoj okolja, v katerem deluje.

JUB d. o. o., Dol pri Ljubljani 28, 1262 Dol pri Ljubljani, T:01/ 588 41 83, E: info@jub.si, www.jub.si

Odnosi z javnostmi, Miša Hrovat, agencija Maga, T: 01/36 18 095, M: 041 619 616, E: misa@maga.si

Galerija slikKomentarji

 • Hitri kontakt

  Mojvideo d.o.o.
  Prežihova 17
  8250 Brežice

  T: 040 903 424
  @: info@ekohisastil.si

 • O portalu Eko hiša & stil

  EKO HIŠA & STIL je portal, ki ponuja vse na temo ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš, vrta in okolice. Programska zasnova portala pokriva tematiko ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš: konkretne individualne ekološke projekte s kratkimi reprezentančnimi opisi, tlorisi in glavnimi informativnimi podatki. V njej najdete novosti iz gradbenih podjetij, ekološko gradbeno tehnologijo, finance, dogodke, nove izdelke, nasvete za ekološko gradnjo in opremo doma kot so ogrevalni sistemi, gradbeni materiali, novi izdelki in še več.

 • Povezave