Bazen - košček raja na domačem vrtu


Bazen - košček raja na domačem vrtu Ko imate bazen na domačem vrtu lahko po osvežitev skočite kadarkoli. Dobesedno! In danes sanje o tem niti niso več tako zelo oddaljene, saj so na voljo številne cenovno bolj ugodne različice, s katerimi bo užitek ravno tako velik.

Bazen na domačem vrtu je nekaj posebno privlačnega, saj predstavlja nek prostor, kamor se lahko zatečemo po napornem dnevu, odklopimo misli in se sprostimo, ne glede na to ali gre za majhen montažni bazen ali velikega vgradnega. In kar je najboljše – pri tem ne rabimo biti pozorni na množico drugih kopalcev, voda pa bo vedno čista in primerna za kopanje.

Poletni meseci veljajo za najbolj primerne in priljubljene mesece, ko beseda nanese na vgradnjo bazena. Ta lahko traja od enega pa tja do trideset dni, čisto odvisno od želj in zahtev posameznika ter kompleksnosti bazena, za katerega se odločite. Najhitreje so namreč končani montažni in poliestrski bazeni, na drugi strani pa imamo gradnjozidanih in betonskih bazenov, za katere si je potrebno vzeti več časa. Med slednjespadajo tudi bazeni, zidani iz stiropornih zidakov, ki so obdani s PVC oblogo. Tovrstnibazeni ta hip veljajo tudi za najbolj priljubljene med Slovenci, saj z relacije cena-kakovostponujajo največ, obenem pa združujejo dobre lastnosti obeh– zidanih inmontažnih bazenov. Če ga boste uporabljali zgolj za namakanje in poležavanje v vodi, potem bo dovolj, če se odločite za velikost 8 x 4 metre, za bolj resno plavanje pa priporočamo, da v dolžino meri vsaj 12 metrov, priporočljivo pa je tudi, da ga opremite s kakšno protitočno napravo.

V nobenem primeru pa ne pozabite, da ko se odločite za lasten bazen je potrebno poskrbeti tudi za njegovo vzdrževanje. Samo tako boste namreč zagotovili dovolj kakovostno vodo, primerno za kopanje. Kaj priporoča Luka Remic, direktor podjetja Remax, d.o.o., kjer so v 30. letih delovanja vgradili že več kot 1.600 bazenov?

"Vzdrževanje vode je ključnega pomena. Če to delamo ročno nam to enkrat tedensko vzame približno 15 minut, z avtomatskimi sistemi pa je dela manj – potrebno je zamenjati samo kanistre s sredstvi za vzdrževanje vode enkrat na 3 do 4 tedne, kar nam vzame največ 10 minut. Ne glede na to, za kakšen način se odločite, je pomembno, da vzdržujete pravilno pH vrednost in da vodo redno dezinficirate. Najpogostejša načina dezinfekcije bazenske vode sta tako s klorom in z aktivnim kisikom. Med bolj priljubljenimi in nujnimi izdelki za vzdrževanje kvalitete vode pa najdemo še avtomatske sesalce, filtrirne naprave, sisteme za avtomatsko vzdrževanje bazenske vode, …".

Promocijsko sporočilo

  • Hitri kontakt

    T: 040 903 424
    @: info@ekohisastil.si

  • O portalu Eko hiša & stil

    EKO HIŠA & STIL je portal, ki ponuja vse na temo ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš, vrta in okolice. Programska zasnova portala pokriva tematiko ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš: konkretne individualne ekološke projekte s kratkimi reprezentančnimi opisi, tlorisi in glavnimi informativnimi podatki. V njej najdete novosti iz gradbenih podjetij, ekološko gradbeno tehnologijo, finance, dogodke, nove izdelke, nasvete za ekološko gradnjo in opremo doma kot so ogrevalni sistemi, gradbeni materiali, novi izdelki in še več.

  • Povezave