Senčila za bolj prijetno notranjo klimo


Senčila za bolj prijetno notranjo klimo Senčila so vedno bolj pomemben element pri načrtovanju bivanjskih in delovnih prostorov. Niso le dekoracija, ampak zaščita pred poletno vročino in zimskim mrazom.

Velux senčila se delijo na notranja senčila, ki so zatemnitvenega in dekorativnega (poleg zaščite pred uhajanjem toplote pozimi) značaja in zunanja senčila kot zaščita proti vročini.

Zunanje mrežasto in roleta za zaščito pred vročino

Zunanje mrežasto senčilo zadrži do 70% sončne svetlobe in hkrati prepušča dovolj svetlobe v prostor. Njegova prednost pred roleto je v tem, da v najhujši vročini med dvanajsto in drugo uro, je prostor še vedno osvetljen.


Zunanje mrežasto senčilo

Zunanja roleta prostor popolnoma zatemni, vendar nudi učinkovitejšo zaščito pred vročino. Izboljša toplotno in zvočno izolativnost ter predstavlja dodatno zaščito za prostore in samo strešno okno predvsem v poletnih nevihtah s točo.


Zunanja roleta

Siesta senčilo za popolno zatemnitev

Pester izbor barv in kombinacij notranjih senčil omogoča različne efekte v prostoru, zato jih izbiramo glede na učinek, ki ga želimo doseči v le tem. Za spalnice in otroške sobe je najprimernejše siesta senčilo, ki naredi v prostoru popolno temo. Z njegovo uporabo se pozimi na strešnem oknu izboljša toplotna izolativnost okna za 20%. To pomeni, da so toplotne izgube na strešnem oknu, z uporabo siesta senčila precej manjše.


Siesta senčilo

Plise senčilo za dekoracijo

Plise senčilo je primerno za dnevne sobe in delovni kotiček. Prostor je delno zasenčen, tako da se z gubami senčila ustvari prijeten ambient razpršene svetlobe, ki hkrati tudi preprečuje bleščanje. Roloji nudijo v prostoru podoben učinek, vendar imajo videz enotne ploskve.


Plise senčilo

Žaluzija je primerna za prostore, kjer je potrebna usmerjena svetloba, kot so kuhinja in atelje. Poleg tega, da se žaluzija premika po stranskih vodilih gor in dol, se z uravnavanjem lamel lahko kontrolira tudi vpadni kot sončnih žarkov.


Žaluzija

Senčila je možno upravljati ročno ter na električni ali solarni pogon.

Promocijsko sporočilo

 • Hitri kontakt

  Mojvideo d.o.o.
  Prežihova 17
  8250 Brežice

  T: 040 903 424
  @: info@ekohisastil.si

 • O portalu revije Eko hiša & stil

  EKO HIŠA & STIL je revija, ki ponuja vse na temo ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš, vrta in okolice. Programska zasnova revije pokriva tematiko ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš: konkretne individualne ekološke projekte s kratkimi reprezentančnimi opisi, tlorisi in glavnimi informativnimi podatki. V njej najdete novosti iz gradbenih podjetij, ekološko gradbeno tehnologijo, finance, dogodke, nove izdelke, nasvete za ekološko gradnjo in opremo doma kot so ogrevalni sistemi, gradbeni materiali, novi izdelki in še več.

 • Povezave