Odlično senčilo za boljšo izolativnost in zatemnitev


Odlično senčilo za boljšo izolativnost in zatemnitev Obstaja senčilo, ki dodatno izolira vaše strešno okno in s tem zmanjša uhajanje energije pozimi, hkrati pa tudi popolnoma zatemni in tako zagotovi boljši spanec.

Za strešna okna VELUX je na voljo tako imenovano siesta senčilo, ki naredi vse našteto:

 • senčilo poveča toplotno izolativnost strešnega okna za 20 %,
 • kombinacija tesno prilegajočih vodil in kompaktnega materiala z refleksnim nanosom na zunanji strani sta garancija za popolno zatemnitev.

Poskrbite za kakovostne spalne pogoje

Po podatkih raziskave Healthy Home Barometer 2016 se doseganje dobrega počutja in zdravja poveča za kar 50 odstotkov, če v bivalnih prostorih zagotovimo dobre pogoje za spanje. Spanje je tesno povezano tudi z učinkovitostjo učenja in dela.

Poleg prezračevanja pred spanjem je pomemben faktor tudi ustrezna zatemnitev. Siesta senčilo se namesti na strešno okno zelo enostavno, saj so osnovni nosilci že pritrjeni na vsako strešno okno VELUX. Senčilo je mogoče upravljati ročno ali pa preko daljinskega upravljalca. Pri tem je senčilo gnano na elektriko ali pa uporablja sončno energijo.

Velika izbira barv in motivov

Siesta senčila VELUX imajo certifikat za varno tkanino OEKO-TEX®, izdelana so iz poliestrske tkanine, kar zagotavlja varno in brezskrbno uporabo tako za otroke kot odrasle. Zaradi možnosti izbire igrivih motivov na tkanini je senčilo Siesta odlična izbira tudi za otroške sobe, saj ponujajo motive iz sveta Disney, za tiste malce večje otroke pa je na voljo Star Wars & VELUX kolekcija Galaksija.

Vsa strešna okna VELUX so pred pripravljena za namestitev notranjih senčil s posebnimi nosilci Pick&Click!®. Nanje se vpnejo vodila za katerokoli od notranjih senčil: plise, rolo, siesta senčila ... Tako lahko z novim dodatkom v le nekaj trenutkih poskrbite za senčenje in dekoracijo ali pa za zatemnitev in boljšo izolativnost.

Za vse, ki pa potrebujejo nekoliko bolj fleksibilno senčilo pa je na trgu na voljo Termo plise senčilo, ki ga poleg zgoraj opisanih lastnosti odlikuje še možnost odpiranja z obeh strani – ali spodaj navzgor ali zgoraj navzdol. Satasta struktura material poveča toplotno izolativnost strešnega okna za kar 25 %.

Senčila VELUX lahko kupite v spletni trgovini.

Promocijsko sporočilo

 • Hitri kontakt

  T: 040 903 424
  @: info@ekohisastil.si

 • O portalu Eko hiša & stil

  EKO HIŠA & STIL je portal, ki ponuja vse na temo ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš, vrta in okolice. Programska zasnova portala pokriva tematiko ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš: konkretne individualne ekološke projekte s kratkimi reprezentančnimi opisi, tlorisi in glavnimi informativnimi podatki. V njej najdete novosti iz gradbenih podjetij, ekološko gradbeno tehnologijo, finance, dogodke, nove izdelke, nasvete za ekološko gradnjo in opremo doma kot so ogrevalni sistemi, gradbeni materiali, novi izdelki in še več.

 • Povezave