Hiša Trend 126+ za razkošje bivanja


Hiša Trend 126+ za razkošje bivanja Sodoben stil bivanja v sicer klasični dvokapni hiši iz Jelovice lahko občutimo prav na vsakem koraku.

Razgibana arhitektura, igrivost okenskih odprtin na posameznih fasadah, premišljene oblike nadstreškov in poudarki lesa hišo oblikujejo v čudovito celoto za ugodje bivanja zunaj in znotraj, v vseh letnih časih.

Les je glavno vodilo pri zasnovi hiše in oblikovanja: vidni les pri stebriščih in les, ki je skrit v ogrodje zunanjih in notranjih sten te individualno zasnovane hiše. Oblikovni poudarki so velike steklene površine v bivalnih prostorih, ki ponujajo razkošne poglede na okolico. Hiša je brez napuščev, namesto tega ima podaljšan zunanji okvir, ki izpostavi njeno enostavno obliko.

Razgiban tloris za aktiven način življenja
Središče hiše predstavlja podolgovat bivalni del  s kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo, ki se odpira na tri strani hiše in ponuja izhode na terase in vrt. Iz jedilnice je izhod na pokrito teraso, ki se poleti spremeni v čudovito jedilnico na prostem.  Drug del pritličja sestavljajo bolj diskretni prostori, kot so večja vhodna veža, kabinet ali soba za goste in dnevna kopalnica s tehničnim prostorom v ozadju.

Edinstveno dinamiko osrednjega prostora hiše ustvarja odprtina v stropu bivalnega dela. V strešini nad odprtino strešno okno poskrbi za naravno svetlobo vse do jedilne mize v pritličju.

Zasebni del hiše predstavljajo prostori v mansardi: spalnica z garderobno sobo in dve sobi, ki ju lahko spremenimo v otroški sobi, kabinet ali sobo za fitnes. Zgoraj je še dovolj velika družinska kopalnica s kadjo.

Sprehod okoli hiše še zdaleč ni dolgočasen. Razgibanost detajlov ponuja različne kotičke za sproščanje, za druženje v dvoje ali za odličen piknik ob vsakem vremenu.

Lesena montažna hiša z zunanjimi dimenzijami 15,33 m x 8,49 m, ki vključujejo tudi nadstreške, je odličen nizkoenergijski objekt in zagotavlja nizko porabo energije za ogrevanje. Hiša se ogreva preko talnega gretja s toplotno črpalko. Energetsko učinkovitost in trajnostni vidik hiše dopolnjujejo še lesena okna s troslojno zasteklitvijo in lesena vhodna vrata iz Jelovice.

Galerija slik  • Hitri kontakt

  • O portalu Eko hiša & stil

    EKO HIŠA & STIL je portal, ki ponuja vse na temo ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš, vrta in okolice. Programska zasnova portala pokriva tematiko ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš: konkretne individualne ekološke projekte s kratkimi reprezentančnimi opisi, tlorisi in glavnimi informativnimi podatki. V njej najdete novosti iz gradbenih podjetij, ekološko gradbeno tehnologijo, finance, dogodke, nove izdelke, nasvete za ekološko gradnjo in opremo doma kot so ogrevalni sistemi, gradbeni materiali, novi izdelki in še več.

  • Povezave