Lesena hiša, rezervirana za sobivanje z naravo


Lesena hiša, rezervirana za sobivanje z naravo Odlična razporeditev prostorov z veliko svetlobe v dveh etažah in povezanost z naravo prepriča ljubitelje sodobno oblikovanih lesenih hiš.

Sodobna lesena montažna hiša Trend L 156 je prava izbira za večjo družino, ki je navajena udobja velikih prostorov. Pozornost pritegnejo velike steklene površine v bivalnih prostorih, skozi katere sonce pozimi hišo prijetno pasivno ogreje, stanovalcem pa pričara povezanost z vrtom. Kljub klasični dvokapni strehi lahko govorimo o sodobni arhitekturi hiše, saj ima minimalne napušče, dodan je še kubus z ravno streho.   

Videz hiše popestrijo elegantni francoski balkoni. Naklon strehe je 40 stopinj, kolenčni zid v mansardi je 130 cm, kar zagotavlja udoben volumen prostorov tudi v mansardi in skladno obliko hiše. Hišo dopolnjujejo funkcionalni in stilni elementi v obliki nadstreška nad vhodom in pokrite pergole za uživanje na vrtu.

TLORIS S 4 SOBAMI V MANSARDI

Prostoren in odprt bivalni prostor združuje kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo. Osvetljen je s treh strani, dopolnjujejo pa ga kar trije izhodi teraso. Vaša odločitev je, s kako veliko teraso boste podaljšali bivalni prostor v naravo. V pritličju najdemo še priročno shrambo pod stopnicami, večji vetrolov, kopalnico s prehodom v tehnični prostor in kabinet, primeren za domačo pisarno, pralnico ali le dodaten prostor za shranjevanje. V se nahaja druga, izredno udobna kopalnica, ki predstavlja pravi kotiček za sprostitev.

Tam so tudi tri sobe, od tega se lahko ena preuredi v igralnico, fitnes, pisarno ali dodatno garderobo. Četrti sobi, glavni spalnici, pripada tudi svetla zasebna garderoba.

KAKOVOST LESENE HIŠE JE V NJENEM OGRODJU

Konstrukcija lesene hiše  je izdelana iz dimenzijsko in statično izredno stabilnega lameliranega lesa najboljše kakovosti BSH uporabljajo cementno -iverne obložne plošče z izjemno nosilnostjo, toplotno in zvočno izolativnostjo, negorljivostjo in odpornostjo proti vlagi. Odlična karakteristika take sestave konstrukcije hiše, ki ima 30-letno garancijo, je za investitorja gotovo odlična in varna izbira, po izkušnjah za prihodnja desetletja.

S pravilnim načrtovanjem in umeščanjem hiše v okolje lahko odlično nizkoenergijsko hišo nadgradite v  energijsko samozadostno ali skoraj nič energijsko hišo.

HITRO DO NOVE HIŠE, TUDI POZIMI

Ker prefabricirani elementi lesenih hiš Jelovica nastajajo v certificirani proizvodnji, neodvisno od zunanjih vremenskih razmer, je postavitev hiše možna v vsakem letnem času, tudi pozimi. Elemente hiše v proizvodnji pripravijo v nekaj dneh, hiša s kritino stoji v manj kot tednu dni, zato je vselitev možna v zelo kratkem času.

 

PODATKI O PROJEKTU:

IME PROJEKTA: hiša Jelovica Trend L156

ARHITEKTURA: Jelovica hiše

IZVAJALEC: Jelovica hiše do.o., Hrib 1, 4205 Preddvor, www.jelovca-hise.si

ENERGETSKA UČINKOVITOST: nizkoenergijska lesena hiša

LOKACIJA: Slovenija

BIVALNA POVRŠINA: 156 m2

DIMENZIJE:  11,5m x 9,2 m

FOTO: Gregor Ravnik

Galerija slik  • Hitri kontakt

  • O portalu Eko hiša & stil

    EKO HIŠA & STIL je portal, ki ponuja vse na temo ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš, vrta in okolice. Programska zasnova portala pokriva tematiko ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš: konkretne individualne ekološke projekte s kratkimi reprezentančnimi opisi, tlorisi in glavnimi informativnimi podatki. V njej najdete novosti iz gradbenih podjetij, ekološko gradbeno tehnologijo, finance, dogodke, nove izdelke, nasvete za ekološko gradnjo in opremo doma kot so ogrevalni sistemi, gradbeni materiali, novi izdelki in še več.

  • Povezave