Samostojna elektrarna


Samostojna elektrarna Bivalni koncepti prihodnosti so tisti, ki porabijo čim manj surovin in energije. Odgovor na nove izzive je možen v obliki majhnega, fleksibilnega bivalnega modula, kot je ta tipska hiša v Mannheimu.

Bivalni koncepti prihodnosti so tisti, ki porabijo čim manj surovin in energije. Odgovor na nove izzive je možen v obliki majhnega, fleksibilnega bivalnega modula, kot je ta tipska hiša v Mannheimu: objekt iz serije modularnega koncepta z imenom 'Flying Spaces' je na voljo skupaj z nadkrito garažo in sistemom fotonapetostnih celic ter v obliki modernega bungalova s pozitivno energijsko bilanco kot mobilni plus energijski objekt.

Skupno 48 modulov sistema fotonapetostnih celic, ki so nameščeni na strehi nadkrite garaže, letno proizvede več energije, kot jo ta hiša potrebuje za ogrevanje, toplo vodo in elektriko. Z izračunano napovedjo 8.135 kWh proizvedene elektrike letno ter 5.367 kWh porabe ostane presežek 2.768 kWh. S takšno količino energije lahko električni avtomobil prevozi skoraj 16.000 kilometrov!

KOMPLETNA GRADNJA NA LICU MESTA

Skupaj 43 kvadratnih metrov je razdeljenih na odprti bivalni del, jedilnico s kuhinjo, kopalnico in spalnico. Energetska streha razširi bivalni prostor navzven in zagotavlja zaščito za vhodni del z nadkrito garažo. Glede na to, da je hiša zgrajena nad že obstoječo kletjo, je na voljo ločen vhod z zunanje strani.

Bungalov je namenjen samski osebi ali paru. Fleksibilni modul 'Flying Space' je možno povečati, nadgraditi z dodatnim modulom ali po potrebi združiti v skupine. Na ta način je mogoče dom brez težav prilagoditi trenutnim okoliščinam bivanja. Modul je primeren tudi za manjši studio ali pisarno, otroke, gostinski obrat ali apartma. V primeru spremembe lokacije bivanja lahko modul preprosto odnesete s seboj.

Ne glede na to, ali se uporablja kot bivalna enota, pisarna ali 'vikend', se modul fiksira in namesti po principu 'na ključ' točno tam, kjer je predvideno, s pomočjo žerjava in v le nekaj dneh. Pri tem se je mogoče izogniti velikim podvigom: potrebni so namreč samo temelji in glavni priključki. Prostori so po potrebi opremljeni s sanitarnimi in kuhinjskimi inštalacijami ter osvetljavo. Po želji je mogoče integrirati tudi izbrano pohištvo za optimalni izkoristek razpoložljivega prostora.

Za ugodno prostorsko klimo skrbi prezračevalni sistem z rekuperatorjem toplote ter električno talno ogrevanje, ki se napaja z elektriko iz lastnega vira. Poleg tega dodatne inštalacije in prostor za centralni sistem ogrevanja sploh niso potrebni.

Galerija slikKomentarji

  • Hitri kontakt

    T: 040 903 424
    @: info@ekohisastil.si

  • O portalu Eko hiša & stil

    EKO HIŠA & STIL je portal, ki ponuja vse na temo ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš, vrta in okolice. Programska zasnova portala pokriva tematiko ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš: konkretne individualne ekološke projekte s kratkimi reprezentančnimi opisi, tlorisi in glavnimi informativnimi podatki. V njej najdete novosti iz gradbenih podjetij, ekološko gradbeno tehnologijo, finance, dogodke, nove izdelke, nasvete za ekološko gradnjo in opremo doma kot so ogrevalni sistemi, gradbeni materiali, novi izdelki in še več.

  • Povezave