Nov cevni sistem za oskrbo Geberit FlowFit


Nov cevni sistem za oskrbo Geberit FlowFit Geberit FlowFit je cevni sistem za oskrbo, ki je popolnoma prilagojen potrebam strokovnjakov, ki nameščajo tovrstne sisteme. Omogoča učinkovit in tekoč inštalacijski postopek, kar znatno olajša vsakdanje delo na gradbišču.

Zamudno odstranjevanje napak in umerjanje, nenehno menjavanje stiskalnih čeljusti ali neugodne delovne razmere v tesnih prostorih, zaradi katerih je stiskanje fitingov skoraj nemogoče: to so pasti, ki vsak dan prežijo na gradbiščih. Monterji po vsem svetu jih še predobro poznajo. Zdaj si za trenutek predstavljajte inštalacijski postopek, ki je tako tekoč in enostaven, da skoraj ne potrebujete odmora, saj vse poteka tako zelo hitro.

IZPOPOLNJEN INŠTALACIJSKI POSTOPEK

Nov cevni sistem za oskrbo Geberit FlowFit omogoča tekoč inštalacijski postopek. Med razvojem je bil poudarek na izpopolnjevanju celotnega postopka vgradnje. Podjetje Geberit je prisluhnilo tistim, ki vsakodnevno napeljujejo cevne sisteme, in jih vključilo v razvojni proces. Rezultat je celoten sistem za oskrbo s pitno vodo in ogrevanje, ki postavlja nove standarde glede enostavnosti vgradnje.

CELOTEN PROGRAM ZA PODROČJE OSKRBE S PITNO VODO IN OGREVANJA

Poleg več kot 450 plastičnih fitingov iz polifenilensulfona, kovinskih fitingov brez svinca ter sistemskih in navojnih priključkov v dimenzijah od d16 do d75, ki optimizirajo pretok, ponudba vključuje tudi zanesljive, lahke večplastne kompozitne cevi iz polietilena in aluminija. Poleg Geberitovih stiskalnih čeljusti razredov združljivosti [1] in [2], je na voljo tudi ročno orodje za stiskanje Geberit FlowFit. Z njim lahko brez napora stisnete spoje cevi dimenzij od d16 do d40.

VEČ UDOBJA, VEČ VARNOSTI

Stiskanje fitingov se zdaj izvaja bočno. Namesto da bi stiskali okoli celotnega nastavka, morate s stiskalno čeljustjo stiskati samo okoli indikatorja stiskanja. Med postopkom stiskanja se stiskalna objemka iz nerjavnega jekla, ki obdaja fiting, stisne skupaj. Zaradi pametne zasnove spojnega elementa ga lahko pred stiskanjem enostavno zasučete v želeni položaj. To zagotavlja udobno delo, zlasti na ozkih mestih. Indikator stiskanja – obarvan modro ali oranžno, odvisno od dimenzije cevi – odpade šele, ko je postopek stiskanja končan in je med cevjo in fitingom vzpostavljena trajno tesna povezava. Tako lahko monter s hitrim pregledom preveri, ali so bili vsi fitingi stisnjeni. Samo tisti fitingi, ki še imajo indikator stiskanja, niso bili stisnjeni. Zanesljiva funkcija »nestisnjeno netesno« zagotavlja dodatno varnost pri testih tesnosti.

KONEC STALNEGA MENJAVANJA ORODIJ

Orodja za stiskanje in indikatorji so med seboj popolnoma usklajeni. Za stiskanje cevi dimenzij od d16 do d75 potrebuje monter le še dve stiskalni čeljusti. Menjavanje orodja tako skoraj ni več potrebno, kar omogoča veliko bolj učinkovito in hitro delo na gradbišču. V večstanovanjskih stavbah, kjer so predvideni premeri do d40, potrebujete samo eno stiskalno čeljust. Enotno barvno označevanje stiskalne čeljusti in indikatorjev stiskanja – modra za dimenzije od d16 do d40 in oranžna za dimenzije od d50 do d75 – poenostavlja dodeljevanje. Nevarnost zamenjave po pomoti je praktično izključena.

MINIMALNI PADCI TLAKA

Optimizirana zasnova fitingov omogoča minimalne padce tlaka. Njihov notranji premer je samo malo manjši od premera cevi. Ostrih robov sploh ni. Zato voda teče po cevnem sistemu do odjemnega mesta z manjšimi padci tlaka.

PLASTIČNI DELI, KI JIH JE MOGOČE RECIKLIRATI

Z vidika najvišje ravni varnosti si ni več mogoče predstavljati cevovodnih sistemov brez indikatorjev stiskanja, s higienskega vidika pa tudi ne sistemov brez zaščitnih pokrovčkov. S temi pokrovčki so pred umazanijo zaščitene vse cevi in vsi fitingi FlowFit sistema. Ti plastični deli po končanih delih pogosto ostanejo na gradbišču in se pozneje običajno odlagajo skupaj s preostalimi odpadki, ki se naberejo med fazo gradnje. Vendar pa je plastiko mogoče reciklirati. Podjetje Geberit želi spodbujati to idejo, zato zdaj monterjem nudi možnost brezplačnega vračila plastičnih delov, kot so indikatorji stiskanja in zaščitni pokrovčki. Da bi poenostavili zbiranje indikatorjev stiskanja, lahko na stiskalne čeljusti FlowFit pritrdite prestrezno vrečko. Ko indikator stiskanja med stiskanjem odpade, pade neposredno v vrečko. Dva močna magneta in trak z ježkom poskrbita, da vrečka tudi pri izvajanju dela nad glavo ne moti in ne odpade.

Za ročne klešče za stiskanje za premere do d40 ne potrebujete električne energije ali akumulatorske baterije in seveda tudi moči ne.

 

V stiskalnih čeljustih so vgrajeni magneti, na katere je mogoče pritrditi prestrezno vrečko za indikatorje. Namesto, da bi padli na tla, indikatorji stiskanja med stiskanjem padejo neposredno v vrečko.

 

S sistemom FlowFit je neustrezna izvedba spoja zaradi napačnega pritrjevanja čeljusti na vodilo tako rekoč nemogoča. Fitinge z modrimi indikatorji stiskanja lahko stiskate z modro stiskalno čeljustjo, tiste z oranžnimi indikatorji stiskanja pa z oranžno stiskalno čeljustjo.

  • Hitri kontakt

  • O portalu Eko hiša & stil

    EKO HIŠA & STIL je portal, ki ponuja vse na temo ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš, vrta in okolice. Programska zasnova portala pokriva tematiko ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš: konkretne individualne ekološke projekte s kratkimi reprezentančnimi opisi, tlorisi in glavnimi informativnimi podatki. V njej najdete novosti iz gradbenih podjetij, ekološko gradbeno tehnologijo, finance, dogodke, nove izdelke, nasvete za ekološko gradnjo in opremo doma kot so ogrevalni sistemi, gradbeni materiali, novi izdelki in še več.

  • Povezave