Čas za skrbnost: Bosch prikazuje nove možnosti za dom jutrišnjega dne


Čas za skrbnost: Bosch prikazuje nove možnosti za dom jutrišnjega dne Okoljska ozaveščenost, trajnost, povezljivost in zdravje oblikujejo naš vsakdan ter vplivajo na vsa področja našega življenja. Vsi si prizadevamo ne le za zaščito našega planeta, ampak tudi za osebno blaginjo.

Bosch podpira našo skrb z modernimi hišnimi aparati in je svoje najnovejše inovacije predstavil na največjem svetovnem sejmu elektronike IFA pod sloganom "Čas za skrbnost.". Pri razvoju hišnih aparatov si Bosch prizadeva za uskladitev inovacij in trajnosti z željami in potrebami potrošnikov. Poudarki s sejma vključujejo okolju prijazno zeleno kolekcijo Bosch, sodoben kuhinjski robot MUM Serije 6 in inovativno indukcijsko kuhalno ploščo Serie6. Bosch je razširil tudi ponudbo v kategorijah pralnih in pomivalnih strojev ter povečal delež aparatov z razredoma energijske učinkovitosti A in B.

Trajnostni od vsega začetka: zelena kolekcija

(The Bosch Green Collection)

S svojimi dejanji lahko pomagamo spremeniti planet. Izbor gospodinjskih aparatov lahko tudi znatno prispeva k zmanjšanju ekološkega odtisa. Hladilniki z zamrzovalnikom Bosch iz zelene kolekcije nimajo le nizke porabe energije z razredom energetske učinkovitosti B, temveč so izdelani tudi iz okolju prijaznejših materialov. Rezultat: 33 odstotkov manj CO2 v proizvodnem materialu v primerjavi z modelom z običajnim proizvodnim materialom[1]. Uporabniki imajo koristi tudi od praktičnih funkcij: preizkušena tehnologija No Frost preprečuje nastajanje ledenih kristalov in odpravlja potrebo po utrujajočem odmrzovanju zamrzovalnika. V hladilnem delu aparat navdušuje z VitaFresh, Boschevim sistemom za ohranjanje svežine, ki ohranja živila dlje časa sveža in tako pomaga zmanjšati količino zavržene hrane.

Manjši kot je odtis, večji je učinek. Zato imajo pomivalni stroji iz zelene kolekcije nizko porabo energije z razredoma energijske učinkovitosti A in B ter so sorazmerno izdelaniiz nerjavnega jekla z zmanjšanim deležem CO2.[2]

Bosch razširja svojo prisotnost v najučinkovitejšem energijskem razredu A

Gospodinjski aparati z visoko stopnjo energijske učinkovitosti pomagajo zavestno varčevati z energijo v vsakdanjem življenju in s tem varovati okolje. Bosch je še dodatno izboljšal svoj program pomivalnih in pralnih strojev, da bi potrošnikom čim bolj olajšal trajnostni življenjski slog. Od septembra pomivalni stroji z najboljšima razredoma energijske učinkovitosti A in B predstavljajo več kot 50 odstotkov nemške ponudbe pomivalnih strojev širine 60 cm namesto prejšnjih 13 odstotkov. Pri pralnih strojih Bosch je izbira še lažja: vsi pralni stroji znamke Bosch od Serie 4 in 6 do Serie 8 bodo od leta 2024 v najboljšem razredu energijske učinkovitosti A. Premium pralni stroji Serie 8 pa so celo za 20 odstotkov učinkovitejši od mejne vrednosti za razred energijske učinkovitosti A.[3]

Najboljši recept: ljubezen in popolna tehnologija

Bosch predstavlja novo generacijo kuhinjskih robotov z inovativnimi aparati MUM Serije 6. Ta ponuja najnovejšo tehnologijo za še več udobja pri peki. Sedem senzorsko nadzorovanih avtomatskih programov zagotavlja popolne izdelke iz različnih vrst testa, mešanje okusnih smoothijev in še več. Pametna senzorska tehnologija samodejno zazna, kdaj je končni izdelek popoln, in samodejno ustavi napravo. Vgrajena visoko precizna tehtnica omogoča natančno merjenje po 1g, tako da je mogoče natančno dodati k pripravi jedi tudi najmanjše količine sestavin. Tisti, ki uporabljajo aplikacijo Home Connect, pa se lahko veselijo odličnih dodatkov. Za kuhinjski robot Serie 6 ponuja navdih za zanimive recepte, navodila po korakih in priporočila za nastavitev optimalnega časa, hitrosti in avtomatskih programov za recepte.

Kuhanje na sproščen način

Boscheve stenske nape z nagibom Serie 6 in Serie 8 so v načinu recirkulacije najtišje v Evropi. Pri 59 decibelih na 3. stopnji moči niso glasnejše od pogovora med dvema osebama[4]. Filter Clean Air Plus v modelih Serie 4, 6 in 8 odpravi tudi vonj po ribah ter cvetni prah, pri čemer je slednja lastnost edinstvena na trgu. V primerjavi s kasetnim oglenim filtrom lamelna oblika filtra z dolgo življenjsko dobo v zelo veliki meri zmanjšuje neprijetne vonjave in pri napah z nagibom Serie 8 omogoča zmogljivost do 964 m³/h.[5] Celo alergiki si sedaj lahko oddahnejo, saj filter za vonjave Clean Air Plus zanesljivo absorbira in deaktivira tako cvetni kot običajni prah. Zrak v prostoru je v izjemno veliki meri očiščen vsega cvetnega prahu. Tisti, ki svojo Bosch napo povežejo z aplikacijo Home Connect[6], imajo koristi tudi od praktičnih funkcij. Pri modelih Serie 4 in 6 ta povezava omogoča popolnoma samodejno uporabo nape, kadar je na voljo združljiva kuhalna plošča. Zahvaljujoč funkciji Smart Hood Automatic se lahko kuharji v celoti posvetijo pripravi hrane. Nastavitve kuhalne plošče se pošljejo neposredno v napo z nagibom, ki samodejno in avtonomno uravnava stopnjo moči. Naprave so tako idealno usklajene in delujejo skupaj za popolno izkušnjo kuhanja.

Vedno prava temperatura.

Z indukcijskimi kuhalnimi ploščami Serie 6 je zdaj še lažje pripraviti glazirano zelenjavo ali popolnoma zapečene zrezke. Senzor za cvrtje PerfectFry Plus ponuja izbiro med 11 prednastavljenimi stopnjami temperature, tako da lahko vsakič dosežete optimalne rezultate. Senzor nenehno spremlja temperaturo v ponvi in jo ohranja konstantno, tako da je ni več treba prilagajati -podobno kot tempomat v avtomobilu. To omogoča kuhanje brez stresa, pri katerem se kljub motnjam nič ne zažge - pa naj bo to pri 70 °C ali pri 220 °C. Tudi če med kuhanjem jedi dodamo nove sestavine, se temperatura vedno ohrani. Kadar indukcijsko kuhalno ploščo Serie 6 povežete z aplikacijo Home Connect, lahko kuharji prek aplikacije gumbu Favourite dodelijo do dve dodatni funkciji, na primer z enim dotikom nastavite programsko uro na tri minute ali celo pet minut kuhanja na 7. stopnji moči – odlično za ocvrto jajce za zajtrk.

Poleg tukaj predstavljenih inovacij je Bosch na sejmu IFA 2023 v Berlinu predstavil še veliko drugih zanimivih inovacij, ki so v skladu z motom "Čas za skrbnost".

www.bosch-home.si

© Bosch Hišni aparati. Lahko se brezplačno ponatisne.

[1] Delno pripisano zaradi uravnoteženja mase (v skladu s standardom ISO 22095). Med proizvodnjo se material z zmanjšanim CO2 delno pomeša z običajnim materialom, vendar se zaradi obračuna pripiše hladilno-zamrzovalnim aparatom zelene kolekcije Bosch. Zmanjšanje CO2 je posledica uporabe jekla z zmanjšanim deležem CO2 ter pene in plastike na biološki osnovi. Primerjava se nanaša na kombinacijo hladilnika z zamrzovalnikom Bosch KGN39VXBT z običajnim materialom.

[2] V proizvodnem procesu se nerjavno jeklo z zmanjšanim deležem CO2 meša z običajnim nerjavnim jeklom (od 1.9.2023).

[3] 20 % bolj učinkovit (40 kWh/100 ciklov pranja) od mejne vrednosti (50 kWh/100 ciklov pranja) za razred energijske učinkovitosti A v skladu z Uredbo EU št. 2019/2014.

[4] Pri uporabi stopnje moči 3 in z vgrajenim recirkulacijskim filtrom in dimnikom v skladu z EN 60704-2-13

[5] Pri najvišji stopnji moči v načinu recirkulacije z vgrajenim recirkulacijskim filtrom in dimnikom v skladu s standardom EN 61591

[6]  Do nekaterih prikazanih funkcij lahko dostopate le, če je naprava prek interneta povezan z računom Home Connect in računom za storitev single-key ID. Home Connect je storitev družbe Home Connect GmbH.  Za več informacij o storitvi Home Connect obiščite www.home-connect.com.

Galerija slik  • Hitri kontakt

  • O portalu Eko hiša & stil

    EKO HIŠA & STIL je portal, ki ponuja vse na temo ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš, vrta in okolice. Programska zasnova portala pokriva tematiko ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš: konkretne individualne ekološke projekte s kratkimi reprezentančnimi opisi, tlorisi in glavnimi informativnimi podatki. V njej najdete novosti iz gradbenih podjetij, ekološko gradbeno tehnologijo, finance, dogodke, nove izdelke, nasvete za ekološko gradnjo in opremo doma kot so ogrevalni sistemi, gradbeni materiali, novi izdelki in še več.

  • Povezave