JUB bo poskrbel za prenovo Triglavskega doma na Kredarici


JUB bo poskrbel za prenovo Triglavskega doma na Kredarici V junijski akciji Z JUBINI na vrh Slovenije bodo svoj delež k obnovi naše najvišje planinske koče prispevali tudi JUB-ovi kupci.

Družba JUB bo v sodelovanju s Planinskim društvom Ljubljana -Matica letos poleti prenovila našo najvišjo planinsko kočo, Triglavski dom na Kredarici. Za prenovo lesenih površin bo JUB s pomočjo svojih kupcev zagotovil potrebne premaze iz družine JUBIN, za zidne površine pa preskrbel še barve iz družine JUPOL, vključno z emulzijami, izravnalnimi masami in izdelki za sanacijo plesni. Rokave bodo v planinski koči zavihali JUB-ovi zaposleni, prenova Triglavskega doma na Kredarici, ki naj bi jo končali v treh dneh, pa naj bi ob ugodnih vremenskih pogojih stekla že predvidoma konec meseca junija.

Pobuda za prenovo dotrajane planinske koče na Kredarici, ki jo upravlja Planinsko društvo Ljubljana -Matica, je prišla iz vrst JUB-ovih zaposlenih, ki kot ljubitelji slovenskih gora svoj prosti čas radi izkoristijo tudi za vzpone na čudovite razgledne točke v Julijskih Alpah. "V Triglavskem domu na Kredarici največji obisk beležimo v času od konca junija do začetka oktobra, naše kapacitete pa so planincem sicer na voljo skozi vse leto, tudi izven sezone," pojasnjuje Tomaž Willenpart, predsednik uprave Planinskega društva Ljubljana - Matica.

"Koča na Kredarici, ki stoji na vzpetini v grebenu med Rjavino in Triglavom, ima že več kot stoletno zgodovino, zaradi vedno večjega obiska pa smo za povečanje njenih kapacitet z novimi prizidki poskrbeli sredi 80-ih let prejšnjega stoletja. Triglavski dom na Kredarici, ki je svoje ime dobil v letu 1909, danes lahko hkrati nudi zavetje in oskrbo kar 300 obiskovalcem gora, zaradi dotrajanosti pa smo njegove prenove, ki jo bo omogočila družba JUB, v društvu še posebej veseli. Verjamem, da navdušenje nad to akcijo z nami delijo tudi vsi ljubitelji planin, predvsem pa tisti, ki nas radi redno ali le občasno obiskujejo."  

V JUB-u ocenjujejo, da bo v koči prenovljenih več kot 800 kvadratnih metrov lesenih in zidnih površin. Do konca junija bo JUB v akciji od vsakega prodanega izdelka iz družine JUBIN, ki jih kupci najdete na prodajnih policah bolje založenih trgovcev z gradbenimi materiali, namenil lonček barve za prenovo te naše najvišje planinske koče. Več podrobnejših informacij o poteku akcije Z JUBINI na vrh Slovenije ter predvidenem terminu izvedbe lahko spremljate na spletni strani www.jub.si ali www.pd-ljmatica.si, obveščanje zainteresirane javnosti pa bo potekalo tudi preko medijev in družbenih omrežij. 

Besedilo in fotografija: PR

  • Hitri kontakt

  • O portalu Eko hiša & stil

    EKO HIŠA & STIL je portal, ki ponuja vse na temo ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš, vrta in okolice. Programska zasnova portala pokriva tematiko ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš: konkretne individualne ekološke projekte s kratkimi reprezentančnimi opisi, tlorisi in glavnimi informativnimi podatki. V njej najdete novosti iz gradbenih podjetij, ekološko gradbeno tehnologijo, finance, dogodke, nove izdelke, nasvete za ekološko gradnjo in opremo doma kot so ogrevalni sistemi, gradbeni materiali, novi izdelki in še več.

  • Povezave