Odločitev za vgradnjo prezračevalnega sistema je naložba v bolj zdravo bivalno okolje


Odločitev za vgradnjo prezračevalnega sistema je naložba v bolj zdravo bivalno okolje Ali ste vedeli, da naj bi bil zrak v notranjih prostorih kar od 4- do 5-krat bolj onesnažen kot tisti zunaj? V svojih domovih kuhamo, pomivamo, sušimo perilo … In vsa ta, čeprav nujna, opravila ustvarjajo visoko raven vlage v notranjih prostorih, poleg tega pa v bivalno okolje izhlapevajo tudi potencialno nevarne snovi, ki jih vsebujejo čistila. Poleg tega veliko ljudi za odpravljanje neprijetnih vonjav uporablja tudi različne osvežilce zraka, ki pa zagotovo ne pripomorejo k bolj zdravim bivalnim pogojem.

Seveda je prav, da je naš dom čist in da v njem lepo diši, a ne na račun kakovosti zraka v njem.

Čezmerna vlaga, plesen, nevarne kemikalije … Naš dom se lahko iz oaze miru in dobrega počutja hitro spremeni v pravo tempirano bombo. In posledice se navadno pokažejo prav tam, kjer si najmanj želimo: Na našem zdravju in dobrem počutju.

Glavobol, nespečnost, alergije, bolezni dihal … Vse to so lahko posledice slabe kakovosti zraka v notranjih prostorih.

Je zračenje edini način za izboljšanje kakovosti zraka v našem domu?

Seveda je pomembno, da svoj dom čim večkrat dnevno temeljito prezračimo. A saj sami veste, da na zračenje notranjih prostorov pogosto kar pozabimo ali pa se nam preprosto ne ljubi. Predvsem v hladnejšem delu leta z odpiranjem oken večkrat na dan ustvarimo tudi velike toplotne izgube, v pomladnem času pa v svoj dom spuščamo tudi cvetni prah in druge alergene.

Kaj torej storiti, da bi poskrbeli za redno prezračevanje ter si tako zagotovili čist zrak in zdrave bivalne pogoje?

Razmislek o vgradnji prezračevalnega sistema je zagotovo na mestu

Ena od najbolj učinkovitih rešitev je zagotovo vgradnja prezračevalnega sistema, ki bo namesto vas poskrbel za nadzorovano prezračevanje ter izboljšanje mikroklime v notranjih prostorih. Velika prednost prezračevalnih sistemov je v tem, da ti stalno dovajajo svež zrak v prostor, iz njega pa odvajajo izrabljenega skupaj z vsemi ostalimi škodljivimi snovmi. Poleg tega preprečujejo prepih in vdor zunanjega hrupa ter prahu.

V podjetju Lunos vam nudimo pester nabor prezračevalnih sistemov, zato smo prepričani, da boste v naši ponudbi našli rešitev, ki bo zadovoljiva vse vaše želje in potrebe. Naši prezračevalni sistemi bodo poskrbeli, da boste zaživeli bolj kakovostno in zdravo življenje. Pomembno je poudariti, da so naši prezračevalni sistemi primerni tako za novogradnje kot tudi za starejše objekte.

Lunosove prezračevane sisteme odlikuje izjemna energetska učinkovitost, kar vam ob relativno nizkih investicijskih in obratovalnih stroških dolgoročno prinaša tudi precejšnje prihranke pri ogrevanju.

Prezračimo Slovenijo!

Ker nam je mar za vaše zdravje, smo za vas pripravili posebno akcijo, v kateri so vam vsi elementi prezračevalnega sistema Lunos (Lunos e2, pametno krmiljenje i-Vent in ventilatorske enote Silvento) na voljo kar 40 % ceneje*.

 

*20 % popusta Lunos + 20 % popusta Eko sklad.

Akcija velja od 1. 3. do 30. 4. 2023.

Galerija slik  • Hitri kontakt

  • O portalu Eko hiša & stil

    EKO HIŠA & STIL je portal, ki ponuja vse na temo ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš, vrta in okolice. Programska zasnova portala pokriva tematiko ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš: konkretne individualne ekološke projekte s kratkimi reprezentančnimi opisi, tlorisi in glavnimi informativnimi podatki. V njej najdete novosti iz gradbenih podjetij, ekološko gradbeno tehnologijo, finance, dogodke, nove izdelke, nasvete za ekološko gradnjo in opremo doma kot so ogrevalni sistemi, gradbeni materiali, novi izdelki in še več.

  • Povezave