Ponovno najvišja nagrada na lestvici trajnosti EcoVadis


Ponovno najvišja nagrada na lestvici trajnosti EcoVadis Že tretjič platinasto in s tem med 1 odstotkom najboljših podjetji

Geberit International AG, Rapperswil-Jona, December 2022

Skupina Geberit je že tretjič zapored prejela platinasto medaljo platforme EcoVadis za trajnostno upravljanje. S tem se Geberit uvršča med 1% najboljših podjetij, ki jih EcoVadis uvršča na seznam v različnih panogah in državah.

Skupina Geberit je že tretjič zapored prejela platinasto nagrado EcoVadis za trajnostno upravljanje. To je najvišje priznanje, ki jo podelijo v okviru letnega ocenjevanja EcoVadis. Geberit se tako uvršča med 1 odstotek najboljših podjetij, ki jih EcoVadis uvršča na seznam v različnih panogah in državah. Nagrada strankam in dobaviteljem pokaže, da ima Geberit celovit, sistematičen in dolgoročen sistem trajnostnega upravljanja.

Geberit se že več kot 30 let iz prepričanja zavzema za trajnost in želi imeti vodilno vlogo pri prehodu na bolj trajnostno sanitarno industrijo. Že leta 1990 je podjetje pripravilo svojo prvo okoljsko strategijo in izvedlo konkretne ukrepe. Z leti se je ta strategija postopoma razvila v celovito trajnostno strategijo in zdaj je sestavni del kulture podjetja ter pomembno prispeva k ciljem trajnostnega razvoja Združenih narodov.

Več kot 100. 000 ocenjenih podjetij po vsem svetu

Celostne in preverljive trajnostne strategije postajajo za podjetja vse pomembnejše. Platforme, kot je EcoVadis, pomembno prispevajo k preglednosti trajnostnega delovanja podjetij in tako strankam zagotavljajo osnovo za primerjavo.

Od ustanovitve leta 2007 se je platforma EcoVadis razvila v enega največjih svetovnih ponudnikov trajnostnih ocen za podjetja na svetu in ustvarila globalno mrežo več kot 100. 000 ocenjenih podjetij. EcoVadis izvaja ocene tveganja in uspešnosti v 200 panogah in v 175 državah. Sistem analize obsega 21 meril, ki so razdeljena na štiri tematska področja: okolje, delo in človekove pravice, etika in trajnostno naročanje.

Platinasta nagrada EcoVadis

S platinastim certifikatom se Geberit uvršča med 1% najboljših podjetij na seznamu EcoVadis. Velja do konca leta 2023.

(Censhare ID: 2920350)

  • Hitri kontakt

  • O portalu Eko hiša & stil

    EKO HIŠA & STIL je portal, ki ponuja vse na temo ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš, vrta in okolice. Programska zasnova portala pokriva tematiko ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš: konkretne individualne ekološke projekte s kratkimi reprezentančnimi opisi, tlorisi in glavnimi informativnimi podatki. V njej najdete novosti iz gradbenih podjetij, ekološko gradbeno tehnologijo, finance, dogodke, nove izdelke, nasvete za ekološko gradnjo in opremo doma kot so ogrevalni sistemi, gradbeni materiali, novi izdelki in še več.

  • Povezave