Swisspearl Vlaknocementni fasadni ovoj, ki ne ostane neopažen


Swisspearl Vlaknocementni fasadni ovoj, ki ne ostane neopažen Izdelki podjetja Swisspearl Slovenija so že vrsto let del slovenske gradbene kulture. V podjetju so izredno ponosni na dejstvo, da se arhitekti in gradbeniki z veseljem zgledujejo po vlaknocementnem materialu in tovrstnih izdelkih.

Podjetje letos praznuje 25-letnico delovanja ter se hkrati na trgu pojavlja z novim imenom in v novi podobi. Že vrsto let deluje v švicarski skupini Swisspearl, zaradi lanskoletnega prevzema danskega proizvajalca vlaknocementa – Cembrit pa je skupina postala največji in vodilni proizvajalec vlaknocementnih izdelkov v Evropi! Sledila je sprememba imena podjetja ter enotna blagovna znamka Swisspearl.

Vsi vlaknocementni izdelki se med seboj odlično kombinirajo. Odpirajo širok manevrski prostor za gradnjo streh in fasad. Različni formati, oblike in barve plošč dopuščajo možnost oblikovanja edinstvenih stavbnih rešitev, ki so odraz arhitektovih ustvarjanj ali porabnikovih želja in potreb. Poleg tega so vlaknocementni izdelki izredno odporni, negorljivi ter vsestransko uporabni. Prav trajnost in vsestranska uporabnost daje tovrstnemu gradbenemu materialu pečat sodobnosti, odličnosti in enkratnosti.

Fasadne plošče Swisspearl so namenjene oblaganju masivno in montažno zgrajenih novih stavb, kot tudi objektov, ki potrebujejo prenovo zunanje fasadne obloge. Zasnovane so po načelu prezračevanje fasade in se lahko pritrjujejo na leseno ali kovinsko podkonstrukcijo. Način pritrjevanja z uporabo vijakov ali kovic omogoča učinkovito pritrditev na nosilno konstrukcijo. Lahko pa se pritrjujejo tudi z nevidnim pritrjevanjem Sigma ali pa se plošče s posebnim premazom ARSB tudi lepijo. Prezračevane fasade so primerne za vse vrste objektov. Še posebno so primerne za objekte, pri katerih je zračna vlaga v notranjosti zelo velika (različni industrijski objekti, šole, vrtci, bazeni ...) in za tiste, pri katerih so fasade zelo izpostavljene padavinam.

Vlaknocement je vzdržljiv, naraven material s številnimi prednostmi, kot so energetska učinkovitost, visoka kakovost in zanesljivost, obstojnost v vseh vremenskih prilikah, dobra zvočna izolativnost, zmrzlinska odpornost, negorljivost, dolga življenjska doba.

Foto 1: Fasadne plošče Swisspearl so na voljo v različnih serijah Reflex, Avera, Carat, Vintago, Vintago-Reflex, Gravial, Nobilis, Zenor, Planea in Terra ter Patina ter so razpoložljive v širokem spektru komplementarnih odtenkov ter sodijo v sam vrh fasadnih rešitev na področjih ustvarjanja kontrastov, spektakularnih učinkov in skladnosti z okoljem.

Foto 2: Velikoformatne fasadne plošče Swisspearl nudijo fasadi vse kar potrebuje: lep izgled, individualnost, karakter, teksturo, barvo in zelo pomembno visoko učinkovito zaščito.

Vizija podjetja Swisspearl Slovenija je, da še naprej ohranja najvišji nivo kakovosti izdelkov in storitev ter krepi svoj tržni delež na strateško najpomembnejši trgih.

Swisspearl Slovenija d.o.o., Anhovo 9, 5210 Deskle, tel.: (0)5 392 16 15, www.swisspearl.si, info@si.swisspearl.com

 

Galerija slik  • Hitri kontakt

  • O portalu Eko hiša & stil

    EKO HIŠA & STIL je portal, ki ponuja vse na temo ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš, vrta in okolice. Programska zasnova portala pokriva tematiko ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš: konkretne individualne ekološke projekte s kratkimi reprezentančnimi opisi, tlorisi in glavnimi informativnimi podatki. V njej najdete novosti iz gradbenih podjetij, ekološko gradbeno tehnologijo, finance, dogodke, nove izdelke, nasvete za ekološko gradnjo in opremo doma kot so ogrevalni sistemi, gradbeni materiali, novi izdelki in še več.

  • Povezave