Dobavljivost rezervnih delov


Dobavljivost rezervnih delov Geberit zagotavlja 25-letno razpoložljivost rezervnih delov vseh izdelkov za steno. Zaposleni z najrazličnejših področij igrajo pomembno vlogo pri izpolnjevanju – in pogosto tudi preseganju – te obljube.

Iz kopalnice se slišijo zvoki pokanja in ropotanja – tukaj je vodovodni inštalater, ki popravlja splakovalnik. Ker je kotliček vgradila babica lastnika stanovanja, se je pojavila zaskrbljenost, da zanj ne bo pravih rezervnih delov. Po dvajsetih minutah dela vodovodni inštalater z lastnikom deli fantastično novico: »Vse spet deluje in tako bo za naslednjih nekaj desetletij!«

DALJŠA ŽIVLJENJSKA DOBA SPLAKOVALNIKOV

Takšne zgodbe so del vsakdana. Milijoni podometnih splakovalnikov Geberit so v uporabi po vsej Evropi, vključno z mnogimi iz sedemdesetih in osemdesetih let prejšnjega stoletja. Povpraševanje po nadomestnih delih, kot so polnilni ali splakovalni ventili, je zato razmeroma konstantno, saj z leti nanje vplivajo vodni kamen in druge usedline. Vendar je splakovalnik, ki pušča, redek. Zato se splača popraviti ventil na splakovalniku – tudi tistem, ki deluje že več kot 40 let.

Zamenjave je mogoče hitro nabaviti, saj so najnovejši ventili običajno združljivi. »Ko razvijamo nov polnilni ali splakovalni ventil, oblikovalci poskrbijo, da je vzvratno kompatibilen, torej združljiv s prejšnjimi različicami,« pojasnjuje Rolf Kuster, vodja proizvodne linije za splakovalne sisteme. Vzvratna kompatibilnost omogoča opremiti vseh podometnih splakovalnikov, ki jih proizvaja Geberit, z novimi ventili. »Popolna prenova je potrebna samo pri zelo starih modelih in tudi to je mogoče izvesti brez posega za steno,« pojasnjuje Rolf Kuster.

KRATKOTRAJNA ELEKTRONIKA

Upravljanje z rezervnimi deli postane veliko bolj zahtevno, ko so v izdelek nameščene električne ali elektronske komponente. Petra Müller-Keller, ki ima vlogo vodilnega kupca za nadzorno elektroniko v oddelku za skupinsko nabavo, pojasnjuje: »Nenehno spremljamo, katerih elektronskih komponent industrija polprevodnikov kmalu ne bo več proizvajala. To pomeni, da lahko pravočasno pripravimo naslednjo rešitev ali naredimo zadnje končno naročilo. Včasih se odločimo za kombinacijo obojega.«

Pri tej odločitvi je ključnega pomena, koliko izdelkov je že prodanih in koliko pričakujemo, da bo prodanih v prihodnje. Včasih je končna odločitev, da se razvije nova krmilna elektronika, ki je po eni strani vzvratno kompatibilna s prejšnjimi različicami, po drugi strani pa je sestavljena iz najnovejših, lahko dostopnih komponent. »Za izdelke, ki se jih ne proizvaja več, izdelamo nekaj sto krmilnih enot, pripravljenih za vgradnjo, in jih hranimo na zalogi,« pojasnjuje Petra Müller-Keller.


(LEVA SLIKA) Rolf Kuster, vodja oddelka za splakovalne sisteme, med montažo novega splakovalnega ventila 212.

(DESNA SLIKA)Vedno so na voljo nadomestni deli za krmiljenje za splakovanje pisoarjev – ne glede na to, ali gre za krmilne enote iz devetdesetih let (levo) ali za najnovejše modele (desno).

Galerija slik  • Hitri kontakt

  • O portalu Eko hiša & stil

    EKO HIŠA & STIL je portal, ki ponuja vse na temo ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš, vrta in okolice. Programska zasnova portala pokriva tematiko ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš: konkretne individualne ekološke projekte s kratkimi reprezentančnimi opisi, tlorisi in glavnimi informativnimi podatki. V njej najdete novosti iz gradbenih podjetij, ekološko gradbeno tehnologijo, finance, dogodke, nove izdelke, nasvete za ekološko gradnjo in opremo doma kot so ogrevalni sistemi, gradbeni materiali, novi izdelki in še več.

  • Povezave