Test pomivalnih strojev


Test pomivalnih strojev Čista zmaga pomivalnih strojev Bosch

Ne samo v Sloveniji, tudi na svetu* med pomivalnimi stroji že nekaj časa kraljuje Bosch. Tako je bilo tudi na zadnjem ZPS testu 3/2023 pomivalnih strojev, kjer so pomivalni stroji Bosch zmagali v vseh treh kategorijah: popolnoma vgradni pomivalni stroj SMD6TCX00E Serie 6, prostostoječi model SMS8YCI03E Serie 8 ter ožji popolnoma vgradni model SPV6YMX11E Serie 6 (širine 45 cm).

Med popolnoma vgradnimi pomivalnimi stroji je na ZPS testu 3/2023 zmagal model Bosch SMD6TCX00E Serie 6, ki je izjemno učinkovit in varčen, z najboljšo energetsko oznako A**, s funkcijo PerfectDry, ki poskrbi, da posoda po zaključku pomivanja ni le popolno pomita, temveč tudi popolno suha (to velja tudi za plastično posodo). Zmagovalni model je izjemno tih (44 dB), ima visoko prilagodljive Flex košare za enostavno zlaganje posode v pomivalni stroj ter je povezljiv preko funkcije Home Connect. Na testu sta se dobro uvrstila še dva popolnoma vgradna modela: SMV4EVX14E Serie 4 (4. mesto) ter SBH4HVX31 Serie 4 (6. mesto). Oba modela sta tiha (44 dB), imata veliko prilagodljivega prostora za zlaganje posode (VarioFlex košare in VarioDrawer).

Med prostostoječimi pomivalnimi stroji je zmagal model Bosch SMS8YCI03E Serie 8, ki je visoko učinkovit (zahvaljujoč inovativnemu sušenju s pomočjo mineralov zeolit ter funkciji EfficientDry), varčen in tih (43 dB) model z energetsko oznako B**. Zahvaljujoč funkciji PerfectDry zagotavlja popolne rezultate pomivanja in sušenja. Tako kot vsi Bosch pomivalni stroji je tudi ta model povezljiv preko funkcije Home Connect, ima pa tudi Inteligentni program, ki na podlagi povratnih informacij individualno prilagodi cikel pranja in sušenja. Izpostaviti velja tudi košare Max Flex Pro in VarioDrawer Pro, ki zagotovijo največjo prilagodljivost in zaščito posode med pomivanjem. Model je srebrne »inox« barve, ima TFT zaslon in osvetlitev notranjosti (EmotionLight).

Na četrto mesto se je uvrstil prostostoječi model Bosch SMS4HVI33E Serie 4, ki je prejel naziv dobro razmerje kakovost/cena. Model ima energijsko oznako D**, odlikuje ga funkcija ExtraDry za temeljito sušenje posode, ki se težko suši, VarioFlex košare in VarioDrawer, Home Connect ter funkcijo Tišina na zahtevo, s pomočjo katere lahko kadar koli do 30 minut zmanjšate stopnjo hrupa.

Med ožjimi modeli je zmagal popolnoma vgradni pomivalni stroj SPV6YMX11E Serie 6, ki učinkovito pomiva in suši zahvaljujoč inovativnemu sušenju s pomočjo mineralov zeolit ter funkciji EfficientDry, poleg tega pa je zelo tih (45 dB), hiter in varčen (energijski razred B**). Za enostavno zlaganje posode so tu košare VarioFlex Pro ter VarioDrawer Pro.

Galerija slik  • Hitri kontakt

  • O portalu Eko hiša & stil

    EKO HIŠA & STIL je portal, ki ponuja vse na temo ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš, vrta in okolice. Programska zasnova portala pokriva tematiko ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš: konkretne individualne ekološke projekte s kratkimi reprezentančnimi opisi, tlorisi in glavnimi informativnimi podatki. V njej najdete novosti iz gradbenih podjetij, ekološko gradbeno tehnologijo, finance, dogodke, nove izdelke, nasvete za ekološko gradnjo in opremo doma kot so ogrevalni sistemi, gradbeni materiali, novi izdelki in še več.

  • Povezave