Ursa Slovenija d.o.o.


Ursa Slovenija d.o.o. Družba URSA SLOVENIJA d.o.o. je sodobno in uspešno podjetje, ki znotraj skupine URSA pokriva regijo Mediteran & JV Evropa. Večino prihodkov ustvarimo na tujih trgih, kar nas uvršča med največje izvoznike v Sloveniji. Naša razvojna strategija, kvaliteta naših proizvodov in spoštovanje ekologije ter interesov naših kupcev, so zagotovili blagovni znamki URSA ugleden položaj na številnih evropskih trgih. Z dvanajstimi tovarnami in več kot 2000 zaposlenimi, družba URSA na mednarodnem tržišču ustvarja več kot 542 milijonov EUR prihodkov (l. 2007). URSA ima proizvodnje izolacijskega materiala v Španiji, Franciji, Belgiji, Nemčiji, Italiji, Turčiji, Rusiji, na Poljskem in ne nazadnje v Sloveniji. Uvršča se med vodilne proizvajalce izolacijskega materiala za gradbeništvo v Evropi.

URSA Slovenija d.o.o.

Povhova ulica 2
8000 Novo mesto
07 3918 300
ursa.southeast@uralita.com
http://www.ursa.si

URSA, proizvodnja izolacije iz steklene volne je nastala na prostorih nekdanje tovarne ravnega stekla INIS Novo mesto v Bršljinu. Zemljišče in stavbe je kupila tovarna zdravil Krka, ki je v naložbi videla predvsem novo lokacijo za širitev svojih dejavnosti. Leta 1979 sta Krka in švedski Junkers podpisali pogodbo za nakup “know-how-a” za tehnologijo za proizvodnjo steklenih vlaken za toplotno in zvočno izolacijo v gradbeništvu.

Priprave za izvedbo projekta prestrukturiranja tovarne v proizvodnjo steklenih vlaken za toplotne izolacije so pričele leta 1980, tovarno pa so začeli graditi v začetku maja 1981. Dograjena je bila septembra leta 1982.

10. januarja 1983 so v tovarni steklenih vlaken začeli z ogrevanjem peči, po dveh tednih pa je stekla proizvodnja steklenih vlaken. Nova tovarna je dobila tudi ime in blagovno znamko. Tovarna se je poimenovala KRKA NOVOTEM, zaščitni znak pa je postal rumeni piščanec.

V letu 1984 je KRKA NOVOTERM proizvedla približno 6000 ton izdelkov ob 80 % izkoriščenosti zmogljivosti, že leta 1987 pa so proizvedli 8800 ton, hkrati pa so izvozili 25 % vse proizvodnje na zahtevne zahodne trge.

Vendar pa je bila na obzorju velika kriza v gradbeništvu in zaradi razpada Jugoslavije izpad bivših skupnih trgov. KRKA, tovarna zdravi, kot 100% lastnica podjetja KRKA NOVOTERM, je iskala rešitev v združevanju NOVOTERMA z nekim močnim podjetjem z zahoda. Najugodnejša je bila ponudba nemške firme Pfleiderer AG za odkup 80 odstotkov kapitalskega deleža KRKE NOVOTERM. Na ta način se je podjetje integriralo v evropsko gospodarstvo.

Uspešnost kapitalske povezave in dotok kapitala se je izkazala ž v naslednjih letih, saj je količina proizvodov stalno naraščala - leta 1993 na 16.000 ton, leta 1996 je bila postavljena še dodatna proizvodna linija za proizvodnjo cevnih izolacij z letno kapaciteto 2,5 mio m2, v naslednjem letu pa je bila dosežena skupna kapaciteta 24.000 ton izdelkov iz steklene volne.

Leta 1997 je družba KRKA NOVOTERM prešla v 100 % lasti PFLEIDERER AG in se preimenovala v PFLEIDERER NOVOTERM d.o.o.

V letu 2000 smo zaradi poenotenja blagovne znamke v koncernu in racionalizacije poslovanja zamenjali 17 let staro, na tržišču močno uveljavljeno, blagovno znamko NOVOTERM z znamko koncerna URSA. Nova znamka je bila na trgu dobro sprejeta.

V letu 2002 je izolacijski del podjetja PFLEIDERER prešel v last španskega podjetja Grupo Uralita (zdaj Uralita), ki ima sedež v Madridu in je bilo ustanovljeno že daljnega leta 1907. Uralita ima 60 tovarn v 11-ih državah, posluje pa pretežno v Evropi ter Severni in Južni Ameriki s prihodkom več kot 1,3 milijarde EUR.

URSA Slovenija d.o.o. danes ima 151 zaposlenih na lokaciji v Novem mestu i še 22 zaposlenih v predstavništvih in hčerinskih firmah v Romuniji, Bolgariji, Srbiji, Bosni i Hercegovini in na Hrvaškem.

Podjetje URSA SLOVENIJA d.o.o. dnevno proizvede okrog 80 ton steklene volne. Vsi naši izdelki so zdravstveno neoporečni skladno z evropsko zakonodajo in so certificirani z MPA EG CE certifikatom o skladnosti in EUCEB certifikatom o zdravstveni neoporečnosti. Pri proizvodnji steklene volne se kot surovina uporablja tudi reciklirano steklo. Možna je tudi reciklaža same izolacije iz steklene volne, ki je uničena ali neuporabna.

  • Hitri kontakt

    T: 040 903 424
    @: info@ekohisastil.si

  • O portalu Eko hiša & stil

    EKO HIŠA & STIL je portal, ki ponuja vse na temo ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš, vrta in okolice. Programska zasnova portala pokriva tematiko ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš: konkretne individualne ekološke projekte s kratkimi reprezentančnimi opisi, tlorisi in glavnimi informativnimi podatki. V njej najdete novosti iz gradbenih podjetij, ekološko gradbeno tehnologijo, finance, dogodke, nove izdelke, nasvete za ekološko gradnjo in opremo doma kot so ogrevalni sistemi, gradbeni materiali, novi izdelki in še več.

  • Povezave