Atlantida Boutique hotel s petimi zvezdicami


Atlantida Boutique hotel s petimi zvezdicami Povsem nov Atlantida Boutique hotel, odprt jeseni 2016, se nahaja v središču zdraviliškega dela Rogaške Slatine.

V modernem hotelu s petimi zvezdicami je 76 luksuznih dvoposteljnih sob in apartmajev.

Za gradnjo novega hotela, je bila predvidena rekonstrukcija ter dozidava obstoječega hotela Boč (1933) vključno z zunanjo ureditvijo. Obstoječi hotel je bil v celoti rekonstruiran v obstoječih gabaritih, da bi objekt ustrezal sodobnim hotelskim standardom, pa mu je bilo potrebno dodati programe ter mu povečati nastanitvene kapacitete. Za ves dodatni program je bila predvidena dozidava, ki je funkcionalno in oblikovno združila obstoječi in novi del v zaključeno celoto. Novi hotelski objekt se tako deli na tri navidezne sklope, ki se lepo zlijejo s terenom.

Gradnja in obratovanje hotela je potekalo po najvišjih merilih trajnosti turističnih proizvodov. Hotel je izgrajen skladno s predpisi URE (učinkovite rabe energije), ogrevan je na osnovi varne izrabe in uporabe izključno naravnih in obnovljivih virov (toplotna črpalka zemlja-voda, solarne celice, plin). Vse hotelske sobe in ostali prostori hotela so nadzorovani in upravljani s pametnimi sistemi uravnavanja temperature, klime in svetlobe, da se zagotavlja najvišja učinkovitost uporabe energetskih virov za obratovanje hotela.

Celoten objekt je zasnovan s ciljem doseganja visokega bivalnega udobja. Konstrukcija celotnega objekta je armirano betonska. Toplotni mostovi na balkonih so prekinjeni s Schöck Isokorb elementi, udarni zvok na stopnišču pa je prekinjen z uporabo Schöck Tronsole elementov.

Več o hotelu lahko preberete v zimski številki revije EKO HIŠA & STIL.

Galerija slikKomentarji

  • Hitri kontakt

    T: 040 903 424
    @: info@ekohisastil.si

  • O portalu Eko hiša & stil

    EKO HIŠA & STIL je portal, ki ponuja vse na temo ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš, vrta in okolice. Programska zasnova portala pokriva tematiko ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš: konkretne individualne ekološke projekte s kratkimi reprezentančnimi opisi, tlorisi in glavnimi informativnimi podatki. V njej najdete novosti iz gradbenih podjetij, ekološko gradbeno tehnologijo, finance, dogodke, nove izdelke, nasvete za ekološko gradnjo in opremo doma kot so ogrevalni sistemi, gradbeni materiali, novi izdelki in še več.

  • Povezave