Zgodba o klopeh in ljudeh


Zgodba o klopeh in ljudeh Projekt Zgodba o klopeh in ljudeh povezuje avtorje unikatnih, presežno oblikovanih klopi, ki so pripravljeni podariti Mariboru in ljudem, ki v njem živijo, lastno ustvarjanje.

Projekt vodi organizacijska ekipa, ki povabi k sodelovanju lastnike in upravitelje konkretnih lokacij v mestu (ustanove), umetnike, ki svoje avtorsko delo vsebinsko in oblikovno navežejo na izbrano lokacijo, kjer bo klop postavljena, in potencialne donatorje materiala ter sredstev za umestitev klopi. Vsako klop izdela drug, doma in v tujini uveljavljeni avtor, s čemer se doseže raznolikost glede na stil ustvarjanja (kot forma viva), kar prispeva k umetniški vizualni podobi urbanega okolja, hkrati pa imajo klopi uporabno vrednost, aktivirajo prostor, so mesta druženja in večanja socialne povezanosti. Klopi se bodo postopoma združevale v tematsko umetniško pot, turistično zanimivost, vsako posamezno pa spremlja zgodba, njena otvoritev je kulturni dogodek. Prve klopi bodo postavljene v centru mesta, s širjenjem projekta pa bodo vključeni tudi drugi predeli Mariboru in kasneje medmestno ter mednarodno povezovanje.

 

Galerija slik  • Hitri kontakt

  • O portalu Eko hiša & stil

    EKO HIŠA & STIL je portal, ki ponuja vse na temo ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš, vrta in okolice. Programska zasnova portala pokriva tematiko ekološke gradnje in ureditve individualnih stanovanjskih hiš: konkretne individualne ekološke projekte s kratkimi reprezentančnimi opisi, tlorisi in glavnimi informativnimi podatki. V njej najdete novosti iz gradbenih podjetij, ekološko gradbeno tehnologijo, finance, dogodke, nove izdelke, nasvete za ekološko gradnjo in opremo doma kot so ogrevalni sistemi, gradbeni materiali, novi izdelki in še več.

  • Povezave